Annonce
Østjylland

Fire gange slog tyvene til på Egå Marina

Om aftenen ligger mange lystbådehavne øde hen. Det lokker tyve til, der stjæler både fra store og små både. Foto: Jens Thaysen.
Øde og nattemørke lystbådehavne lokker tyveknægte, der stjæler alt fra dyr elektronik til bådens hynder.
Annonce

EGÅ: De danske lystbådehavne er åbne for offentligheden. Enhver kan gå en tur ud af broerne, kigge på bådene og drømme om sol, sommer og sejlture.

Man bådejerne kan ikke have deres ting i fred. I løbet af den seneste uge er der begået indbrud i fire både i Egå Marina nord for Aarhus. Og tirsdag morgen brændte flere både, der stod på land.

To af de både, der har været indbrud i, ligger ved den samme bro. De andre står på havens landpladser. Ifølge havnemesteren er det et stigende problem.

- Det er navigationsudstyr, værktøj og hynder, de har stjålet, fortæller havnemester Lars Kock Andersen.

Der er videoovervågning på havnen.

- Jeg kunne se, det var to unge mennesker, der stjal værktøjet. Men de havde hætter på, og det var mørkt og de var langt væk, siger han.

Der var en alarm på båden, så tyvene blev forstyrret i deres ”arbejde”. Ifølge havnemesteren har politiet været på havnen for at tage fingeraftryk.

Annonce

Hegn og låger?

Det er ikke første gang, der er problemer med indbrud og tyveri fra havnen.

- Sidste år blev der stjålet benzin og tre påhængsmotorer fra både, der lå på land, fortæller havnemesteren.

Hvad kan I gøre?

- Vi opfordrer pladshaverne og folk, der bor her ude til at være opmærksomme. Hvis de ser noget mistænkeligt, skal de kontakte folk og spørge dem, hvad de laver, og eventuelt tage billeder af nummerpladerne. Der er det eneste, vi kan gøre. Det kan også være en god idé med en tyverialarm i båden, siger Lars Kock Andersen.

Han har været havnemester på Egå Marina i 15 år.

- I gamle dage kunne man have sine ting i fred, men det kan man desværre ikke mere. Tyveri og indbrud er et stigende problem, siger han.

I udlandet er der ofte høje hegn omkring lystbådehavnene. Og man kan ikke gå ud på bådebroerne uden at skulle gennem en låst port.

- Vi har snakket om i bestyrelsen, at hvis der eskalerer fuldstændigt, kan det blive nødvendigt med hegn rundt om broerne og få et vagtselskab til at patruljere hernede, siger Lars Kock Andersen.

Men er det ikke udansk?

- Jo, det er det. Og vi vil helst have en åben havn. Omvendt er folk frustreret over, at de ikke kan have deres ting i fred. De kommer her for at slappe af, når de har fri, så ærgrer de sig, over at motorbenet er væk eller døren til båden brækket op, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce