Annonce
Livsstil

Fire fantasifulde borde: Se, hvordan Oh Land, Claus Meyer, Nikolaj Stokholm og Cecilie Haugaard holder jul

I Nanna Øland Fabricius' familie er det en tradition at synge "Det kimer nu til julefest" før julemiddagen. Derfor er stroferne fra sangens første vers broderet i rød på den lyserøde juledug. Bordet er dækket med en eklektisk blanding af Royal Copenhagens julestel, hvid helblonde og det blomstrede Flora. Her er både vintagepynt, farvede glas og bordkort formet som noder. Foto: Jeppe Bjørn for Royal Copenhagen
Find inspiration til eventyrlige, børnevenlige, musikalske og velduftende juleborddækninger i Royal Copenhagens årlige juleudstilling, hvor nye traditioner og nye generationer er temaet.

Det er 58. år i træk, at Royal Copenhagen har dækket op til jul i butikken på Amagertorv. Julebordene er udstillet indtil 31. december 2021. I samme periode kan julebordene også opleves online på royalcopenhagen.com.

1 Oh Lands musikalske jul

Midt på bordet står et plysset rensdyr og drejer rundt i sit snelandskab. Fra loftet hænger klokker i røde snore, som Nanna Øland og hendes søn demonstrerede brugen af, da de viste julebordet frem. Musikken er overalt i Nanna Ølands liv og selvfølgelig også på julebordet, der er dækket med en lyserød dug, hvor stroferne fra julesalmen ”Det kimer nu til julefest” er broderet i hvert hjørne. Foto: Jeppe Bjørn for Royal Copenhagen

Fra loftet hænger røde silkesnore med klokker på, så hver gæst kan tage fast i en snor og være med til at kime julefesten ind. Stroferne fra den smukke julesalme er broderet med rødt garn i hjørnerne af den lyserøde dug for at markere en tradition fra Nanna Øland Fabricius” familie - at hver julemiddag indledes med at alle synger ”Det kimer nu til julefest”. Sangerinden, der er kendt under navnet Oh Land, har dækket et julebord fyldt med musik, gamle traditioner og møder mellem forskellige kulturer.

Der er gamle glas i forskellige farver, ternede servietter og vintage-julepynt på bordet, der både skal rumme hendes egen katolske opvækst og hendes muslimske svigerfamilie. Der skal være plads til nye traditioner.

- Min julehistorie er ikke skrevet færdig. Den er et øjebliksbillede fyldt med nostalgi og forventninger til fremtiden, siger sangerinden, der lever et omskifteligt liv og i perioder har boet i både New York og Stockholm.

- Julen er det ultimative symbol på at komme hjem. Det er den ene dag om året, hvor man er sammen med de mennesker, der betyder allermest for en. Det repræsenterer noget hyggeligt og magisk, men først og fremmest noget trygt, siger hun.

Sangerinden og komponisten har komponeret et stykke musik, der spiller som bagtæppe til julebordet. Det slår tonen af til hendes sammenblanding af nyt og gammelt. Eventyrligt og musisk. Et stort rensdyr i plys har fået pladsen på midten af bordet, der er dækket med både Royal Copenhagens julestel, der har malede granguirlander i kanterne, og det traditionelle og romantiske stel hvid helblonde, som er blevet pyntet med en lyserød silkesnor gennem blondekanten, som en reference til Nanna Ølands barndomsår på Den Kongelige Balletskole. Det blomstrede flora har også fået plads på bordet, der er mættet af røde og lyserøde farver.

Nanna Øland Fabricius er fra 1. december aktuel med balletten ”Snedronningen” i Tivoli, hvortil hun har komponeret musikken. Hun har udgivet fem albums gennem tiden og har modtaget både Ridderkorset og Kronprinsparrets priser for sit arbejde. Hun er kæreste med musikeren Adi Zukanovic. Sammen har de en søn, og derudover har Øland en søn fra et tidligere forhold.

2 Noelles første jul

Bamsen får lov til at sidde med ved bordet til Noelles første jul. Det er Cecilie Haugaard, der har pyntet op til datterens første jul med fransk stemning, antikke glas og levende lys i hvide stager. Foto: Jeppe Bjørn for Royal Copenhagen

Hos modellen og influenceren Cecilie Haugaard og hendes mand, Christopher, har plysbamsen fået en plads ved bordet - for det er første jul med deres datter, Noelle. Et navn, der kommer af det franske ord for netop jul.

- Julen i år bliver noget helt særligt, siger Cecilie Haugaard, der har pyntet bordet, der skal danne rammen om fællesskabet og juletraditionerne.

- Vi holder en stor fælles jul med plads til både fest og afslapning, og vi forsøger alle at tage trykket af forventningerne og finde hyggen frem, siger hun.

Familiejulen er fyldt med traditioner, gåture og kirkegang juleaften. Og en af Cecilie Haugaards yndlingsoplevelser ved julen er at vågne op med familien og forældrene julemorgen.

Ligesom datterens navn er inspireret af Frankrig, så er julebordet det også. Det var der, barndommens ferier blev holdt, og der, hun tog på studieophold, da hun var ung. Kærligheden til Frankrig kan ses i blandingen af Royal Copenhagens hvide blondestel og franske vintage-tallerkener med blomster. Antikke franske glas, hvide glasstager og en lys hørdug understreger den parisiske stemning.

Til den traditionelle danske julemad serveres også Bouche Noelle. En fransk juleroulade, der er pyntet som en træstamme og smager tungt af mørk chokolade.

Cecilie Haugaard, der er både model og influencer, har en kandidatgrad i psykologi og økonomi. Du kender hende måske fra forsiderne på danske magasiner eller i reklamer for internationale brands. Hun er gift med musikeren Christopher. De har sammen datteren Noelle.

3 Julefest med konfekt og kolde øl

En musselmalet pølsevogn er bare et af de fantasifulde indslag i familien Stokholms jul. Et kørende Brio-tog på bordet er et andet. Foto: Jeppe Bjørn for Royal Copenhagen

En musselmalet pølsevogn er et af de festlige indslag i det rum, som komikeren Nikolaj Stokholm og influencer Isabella Stokholm har pyntet op for at vise deres jul.

- Ud med traditionerne og ind med festen og hyggen, siger Nikolaj Stokholm, men parret har nu også taget traditioner med fra hver deres familie og skabt deres egne.

Siden de blev gift, har de holdt den store familiejul i et hjem, der bliver pyntet efter alle kunstens regler, og gerne fra begyndelsen af december, hvor kassen med julepynt arvet fra hans bedsteforældre bliver fundet frem. Der er både arvestykker og nye glaskugler på juletræet, og hvert år kommer nyt pynt til, som parret især finder på deres årlige juletur i Tivoli.

- Vi har begge taget fragmenter med fra vores barndomsjul med traditionel mad og dans om juletræet, men vi har skabt vores helt egen fest, der starter om eftermiddagen med champagne og konfekt og slutter med hotdogs og kolde øl, når børnene er lagt i seng, fortæller Isabella Stokholm.

Parrets julebord er dækket med en blanding af klassiske og moderne elementer. Der er musselmalede tallerkener og det romantiske Prinsessestel på bordet, blandet med blå glastallerkener, mundblæste glas i alle slags farver og elegante krystalglas. Rundt om den overdådige buket på midten af bordet kører et Brio-tog til glæde for sønnen Osvald og lillesøsteren, der er på vej.

Nikolaj Stokholm og Isabella Stokholm har været gift siden 2016. Han vandt Årets Komiker 2021 ved Zulu Comedy Galla. Hun er studerende, influencer og højgravid med deres andet barn.

4 Jul i køkkenet

Køkkenet er omdrejningspunktet for julen hjemme hos Christina og Claus Meyer. Hun har designet bordet, som samler hele familien om velduftende gløgg og mad med mellemøstlige krydderier. For også den traditionelle julemad kan fornys. Foto: Jeppe Bjørn for Royal Copenhagen

Der dufter selvfølgelig af varme, eksotiske krydderier i køkkenet hos Claus Meyer og hans hustru, Christina Meyer Bengtsson, når det er jul. Køkkenet er selve omdrejningspunktet for familien i december, og der bliver konstant lavet mad og skabt hyggeligt kaos.

Til julemiddagen bliver der altid serveret fugl og steg. Og som noget nyt også en vegetarsteg. Det hele bliver tilberedt og anrettet i husets hjerterum - køkkenet. Derfor er Meyers køkken genskabt i Royal Copenhagens juleudstilling, hvor et langt egetræsbord med rød linoleumstop er dækket med det moderne Hav-stel kombineret med Hvid Halvblonde-tallerkener. De sidste har Christina Meyer Bengtsson, der er designer, selv skabt og dekoreret med grafiske print. Det kongelige porcelæn får et uhøjtideligt præg, når det sættes sammen med rustik og hjemmelavet keramik, arvestykker og loppefund. Der er dækket op til en varm, hjertelig fest, hvor der serveres krydret julegløgg og mad med mellemøstlige smagsnoter - en ny tradition, som familiens fire børn også har taget til sig.

- Juletraditionerne er mange og stammer fra både min og Claus’ familie og barndom. Vi elsker gentagelserne og finder hvert år kassen med gammelt julepynt frem, men vi har også skabt nye juleritualer, som vores børn har været med til at definere, siger Christina Meyer Bengtsson.

Hun ejer Heartwork Design, hvor hun designer møbler, lamper og brugskunst. Hun har for eksempel designet det lange egetræsbord med linoleumstop. Claus Meyer er gastronomisk iværksætter og kogebogsforfatter. Er i år aktuel med ”Meyers Jul”, der indeholder over 270 opskrifter. 

Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgere glæder sig til at få fjernvarme - men udsigten til to store varmetanke vækker bekymring

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Su-su-superliga! Reportage og masser af billeder fra kæmpe AC-fejring på stadion og fest i Forum Horsens

AC Horsens For abonnenter

Karakterbogen: Genial satsning gjorde angriber til dagens spiller i superliga-sovs

AC Horsens

Stolt og tilfreds cheftræner: Oprykninger vænner man sig aldrig til, og denne her var meget fortjent

Horsens

John Andersen runder snart 83 år, men arbejder syv timer hver dag med sin enestående have

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

AC Horsens

Se alle billeder og reaktioner: Her rykker AC Horsens op i superligaen

Odder For abonnenter

Bager får sur Smiley for smuds i krogene og kondensvand i fryserummet

Brædstrup

29-årig erkender bilbrande i retten: Jeg var depressiv og nede i livet

Horsens

Yvonne fik hjernerystelse, brækkede næsen og slog tænderne løse på parkeringspladsen foran Lidl: Ejer anerkender problem - kanterne er simpelthen for små

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Debat

Det er med stor bekymring for de foreslåede besparelser, at vi skriver dette: Særlige borgere har brug for særlige indsatser

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Hedensted

Nu vil Tørring også med på padelbølgen: Mangler mindst en million for at få projektet skudt over nettet

Annonce