Annonce
Horsens

Fire ekstra medarbejdere til Social Craft: Lokale virksomheder bakker massivt op

Stinne Simonsen (t.h.), der står bag Social Craft ApS, der ansætter folk på kanten af arbjedsmarkedet, har sammen med sine ansatte fået ekstra meget at se til i de her dage. Det er sket, efter lokale virksomheder har valgt at bakke firmaet op med en hel række ordrer på mundbind. Foto: Morten Pape
Den socialøkonomiske virksomhed Social Craft i Rådhusgade bakkes så massivt op af lokale virksomheder, der lægger ordrer på mundbind, at man netop har kunnet ansætte firenye medarbejdere.

Horsens: Der er nok at se til på systuen i Rådhusgade, hvor den nye, socialøkonomiske virksomhed Social Craft Aps har haft lokaler, siden den blev etableret 1. februar i år.

I de her dage har de dog ekstra meget at se til. Lokale virksomheder lægger så mange ordrer på mundbind, at man nu har måttet ansætte fire ekstra medarbejdere.

Det fortæller initiativtager Stinne Lindstrøm Simonsen, der står i spidsen for virksomheden.

Annonce

- 28 lokale virksomheder har lagt ordrer hos os på mundbind, hvorpå de får trykt deres logo. Det er en helt vild opbakning, vi møder, siger Stinne Lindstrøm Simonsen begejstret.

10 til mundbind

Efterspørgslen har betydet, at i alt 10 medarbejdere ud af stedet nu 30 ansatte er i fuld gang med at sy mundbind til det lokale erhvervsliv. I skrivende stund er der blot for de næste dage indløbet ordrer på 450 mundbind med logo.

Det er Stinne Lindstrøm Simonsens eget initiativ, der har sat gang i ordreindløbene. For nogle uger siden kom hun på idéen om at henvende sig til det lokale erhvervsliv.

- Jeg har ringet rundt og desuden fortalt om min idé til alle de, jeg har mødt på min vej. Jeg har også fået hjælp til at sprede budskabet fra Business Horsens og cityforeningen, der har sendt beskeden videre til deres medlemmer, fortæller Stinne Lindstrøm Simonsen.

Virksomheden er i gang med at fremskaffe tilstrækkeligt med stof. For modsat virksomhedens tidligere mundbind til private, der bliver produceret ud af genbrugstøj, er der her tale om økologisk indkøbte tekstiler med en såkaldt GOTS-certificiring.

Social Craft og mundbind

Social Craft er en socialøkonomisk virksomhed, hvis sigte er at favne mennekser, der befinder sig på kanten af arbjedsmarkedet.

Hver gang Social Craft modtager en ordrer, sætter det gang i arbjedskraft for mennesker, der befinder sig på kanten af arbjedsmarkedet, fortæller Stinne Lindstrøm Simonsen, initiativtageren bag Social Craft.

Processen, når et mundbind bliver til, er følgende: Metervare skal indkøbes og vaskes, tørres samt stryges. Herefter bliver stoffet klippet op, syet og får påtrykt det ønskede logo. Til slut skal varen pakkes og faktureres. 

- Det er ikke så ligetil at fremskaffe, da mange af vores grossister lige nu melder udsolgt, fortæller Stinne Lindstrøm Simonsen. Hun kæmper dog ufortrødent videre og finder det alle anstrengelserne værd. De mange ordrer er nemlig årsagen til, at firmaet nu kan favne endnu flere personer, der befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet, forklarer hun.

Annonce

Kæmper for vækst uden støtte

De mundbind, som Social Craft leverer, er trelags-stof og lavet ud fra sundhedsmyndighedernes anbefaling.

- Derudover har vi valgt at toppe dem lidt ved at sy et specielt certificeret filter ind mellem to af stoflagene, fortæller Stinne Lindstrøm Simonsen.

Stedets trykkemaskine, som bruges til at påtrykke mundbind med firmaers logo, er et indkøb man har kunnet foretage grundet fremgang i virksomheden.

- Min vision er, at Social Craft skal kunne klare sig uden offentlige støttekroner. Indtil videre har vi klaret os ved at lave forskelligt arbejde for Horsens-virksomheder. Det bærer tingene igennem for os og åbner for nye muligheder som nu det her med mundbind til det lokale erhvervsliv, siger hun.

Ud over beskæftigelse på Social Crafts systue har virksomheden lige for tiden 20 personer beskæftiget på detailkæden Normals centrallager i Gedved.


Min vision er, at Social Craft skal kunne klare sig uden offentlige støttekroner. Indtil videre har vi klaret os ved at lave forskelligt arbejde for Horsens-virksomheder. Det bærer tingene igennem for os og åbner for nye muligheder som nu det her med mundbind til det lokale erhvervsliv.

Stinne Simonsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce