Annonce
Horsens

Fire bulgarere dømt for en stribe tricktyverier

Et kærestepar samt en mor og hendes søn, alle fire er fra Bulgarien, blev torsdag dømt for en stribe forhold af tyveri og bedrageri ved Retten i Aarhus. De fire fik hver et års ubetinget fængsel samt udvisning af Danmark med indrejseforbud i seks år. Arkivfoto
Et kærestepar i 20'erne samt en mor og hendes søn erkendte torsdag i Retten i Aarhus over 60 forhold, hvor de bestjal og bedrog adskillige danskere. Det er sket i store dele af Jylland og på Fyn.

Aarhus: Et bulgarsk kærestepar i 20'erne, en jævnaldrende mand samt hans mor, der er i slutningen af 40'erne, blev torsdag ved Retten i Aarhus idømt et års ubetinget fængsel samt udvisning af Danmark med indrejseforbud i seks år.

De fire blev dømt for over 60 forhold, hvor de turnerede i dagligvarebutikker i blandt andet Horsens, Brædstrup, Middelfart, Odense og Otterup. Her afledte de især ældre kunder, stjal deres punge og tasker og hævede efterfølgende penge på deres dankort.

I alt lykkedes det kvartetten at hæve 77.000 kr. Derudover var der et mislykket forsøg på at hæve 19.000 kr., oplyser specialanklager Lars Petersen, der førte sagen for politiet.

I flere tilfælde havde borgerne pinkoderne til deres kreditkort liggende i pungen. Det gjorde det let for tyvene hurtigt at hæve penge.

De dømte erkendte tyverierne og modtog dommen.

Annonce

Organiseret kriminalitet

Det er Særlig Efterforskning Vest (SEV) med hovedsæde i Aarhus, der gennem længere tid har efterforsket intensivt mod omrejsende kriminelle.

18. februar slog enheden til og anholdt de fire bulgarere. De har siddet varetægtsfængslet siden, og Lars Petersen er tilfreds med torsdagens dom.

- Der er tale om meget organiseret kriminalitet, hvor de dømte har listet punge op af sagesløse menneskers lommer og poser og systematisk har misbrugt deres dankort. Derfor er jeg tilfreds med, at de både fik en ubetinget fængselsstraf og blev udvist, siger han.

Ifølge Lars Petersen er der tale om to forhold lokalt i Horsens Kommune. Derudover har de, foruden på Fyn, også huseret i Sønderjylland samt i Grenå, Ry, Sdr. Omme, og i Herning-området.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

25-årig overså holdende bil på motorvej

Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Hedensted

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Annonce