Annonce
Horsens

Fire år mere på borgen: Skibby blev DF-topscorer i det østjyske

Dansk Folkeparti havde ikke meget at juble over, men Hans Kristian Skibby, der er valgt i Horsens-kredsen, bor i Tørring og sidder i byrådet i Hedensted Kommune, kan glæde sig over endnu fire år på Christiansborg. Han trak et af de to DF-mandater i Østjyllands Storkreds. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Hans Kristian Skibby, der var opstillet i Horsens-kredsen, trak mange stemmer på hjemmebane og er klar til fire år mere i Folketinget.
Annonce

Horsens: Det kan godt være, at stemmetallene er væsentlig lavere end i 2015, men Hans Kristian Skibby har alligevel lov at glæde sig over, at han vandt i Østjylland, når man ser på Dansk Folkeparti under én hat.

Som altid ventede vi på de fire Aarhus-kredse, inden der kunne sættes flueben ud for optællingen af personlige stemmer ved folketingsvalget 2019, og da de forelå torsdag aften, kunne Hans Kristian Skibby, Horsens-kredsens kandidat, se 2348 stemmer ud for sit navn - langt hovedparten afleveret i Horsens og Hedensted. Han sidder i byrådet i Hedensted og bor i Tørring.

- Jeg er glad og stolt over at få det første DF-mandat i Østjylland. Jeg havde da selv troet på det, men jeg var jo til eksamen mod mine egne. Sådan er vilkårene, siger Hans Kristian Skibby.

Han får Mette Hjermind Dencker fra Skanderborg-kredsen med ind i det østjyske.

- Hun var to stemmer foran mig ved seneste valg, og jeg har da ikke noget imod at overraske og slå hende denne gang. Vi er valgt og begge godt tilfredse. Jeg har talt med hende for en halv times tid siden, siger Hans Kristian Skibby.

Vi er gået mere tilbage, end jeg frygtede. Men så er der jo plads til forbedring.

Hans Kristian Skibby (DF)

Annonce

Telefonopkald gav lidt ro

Skibby og Dencker havde et stykke ned til nummer tre, horsensianske Steen Thomsen, der har haft et godt valg fra sin position som kandidat i Aarhus Vest. Steen Thomsen, der er regionsrådspolitiker, fik 1412 stemmer i storkredsen.

En stor taber blev Kim Christiansen, der efter den famøse omfartsvejsag i Mariager må konstatere, at han er ude af Folketinget.

Skibby fik et telefonopkald fra stemmeoptællingen i Hedensted, og den gav lidt ro i maven, inden Aarhus-resultaterne senere tikkede ind.

På minussiden mister DF i alt 21 af 37 mandater, så Skibby møder en lynslanket gruppe på Christiansborg.

- Det er brandærgerligt. Vi har haft mange odds imod os. I fire måneder er der af politiske eksperter - tidligere ansatte i S og V - snakket om alt det, vi har gjort forkert. Og så har vi haft dårlige sager med omfartsvejen, Radio24Syv og EU-valget. Vi er gået mere tilbage, end jeg frygtede. Men så er der jo plads til forbedring, siger Hans Kristian Skibby.

- Seks procent af stemmerne er landet til højre for os. Men vi vil ikke konkurrere med Stram Kurs og Nye Borgerlige. Det er for obskurt og skørt. Vi skal ikke ud i hjørnet og råbe som dem. Vi har fokus på politiske resultater, og vi er stadig tredjestørste parti. Nu kommer EL, SF og Alternativet til at hive i Mette Frederiksen - held og lykke med det. Sådan er spillereglerne. Nu får vi en større plade at spille på, siger Hans Kristian Skibby med udsigt til en fremtid i opposition.

Han ser ikke DF have en rolle i regeringsdannelsen.

Annonce
Annonce
AC Horsens

Live: AC Horsens reducerer i overtiden

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Annonce