Annonce
Sport

Fint comeback for Søren Søgaards søn

- For mig er billard ligesom at cykle. Man glemmer det aldrig, siger Keld Søgaard. Foto: Charlotte Adsbøl.
69-årige Keld Søgaard har vundet fem af sine ni kampe i landets bedste række i tre-bande-carmbole.
Annonce

Vejle: Det er ikke hverdagskost, at en dansk sportsmand på 69 år får comeback i landets bedste række - efter ni år uden at have spillet særlig meget.

Det var imidlertid, hvad der skete for Keld Søgaard i Vejle Billard Klub.

Han er søn af legendariske Søren Søgaard.

Vejle-holdet manglede en mand til sit hold i tre-bande-carambole.

De valgte at spørge Keld Søgaard, og han har nu vundet fem af sine ni kampe i landets bedste række.

Han handler med hjemmelavede billardborde og har sin billardforretning sammen med sin datter og sin søn. Han har også et billardbord derhjemme, men det er ikke meget, han spiller.

- Jeg er flasket op med billard. Da jeg startede, fik jeg et par skamler, så jeg kunne nå op til bordet. Jeg har spillet, siden jeg var fem år. Billard har været mit liv, og det er ligesom at cykle. Man glemmer det aldrig, siger Keld Søgaard.

Han er kendt som Søren Søgaards søn, men de færreste kender hans flotte karriere.

- Jeg var med til junior-europamesterskaberne i 1971 i Lausanne og nåede semifinalen, hvor vi spillede til 40. Jeg førte 38-36, men tabte til en stærk franskmand Conaisson, der senere blev verdensmester, fortæller Keld Søgaard.

- Som junior spillede jeg sammen med bl.a. Kurt Thøgersen og Peter Thøgersen.

- Som senior kom jeg på landsholdet og var med til at slå Tyskland i en landskamp i Vejle i 1984. Jeg vandt alle mine tre kampe.

- I 1989 vandt jeg dansk grand prix og var med til at blive nummer tre med Vejle i Europa Cup'en i 1978.

- Jeg drev billardsalonen i skyttehusgade fra 1973 til 1976, men jeg gik mere op i billard end i at servere, og det var serveringen, vi skulle tjene penge på, så jeg stoppede, fortæller han.

Mens Danmark er importør af masser af billige varer fra Asien, sender Keld Søgaard billardborde den anden vej til Korea, og det er borde, han selv har konstrueret sammen med datteren Marie Louise og sønnen Søren.

I 1995 fik han et tilbud fra Bristol Odense og spillede for klubben frem til 2010. Han var med i to Europa Cup-finaler med fynboerne.

Hans far Søren Søgaard døde i 1999 som 79-årig. Han var dansk mester i tre-bande carambole i 1958, 1959, 1960, 1961, 1963, 1964 og 1967 og også topspiller i keglebillard i tv-duellerne med Jørgen Koch.

- Min far var Danmarks bedste med et snit på 0,7 eller 0,8. I dag spillerne topspillerne med et langt bedre snit, men det hænger også sammen med materialerne, siger han.

Han spillede en enkelt sæson for Vejles andethold, og han var tilbage i Bristol i en halv sæson, men har ellers ikke spillet så meget, siden han stoppede i 2010.

- Jeg vil faktisk hellere være i butikken end selv spille billard, indrømmer han i dag.

Annonce

Hans sidste sæson

Han har opnået sine flotte resultater på sine taktiske evner.

- Jeg er ikke særlig god offensivt, men jeg er en god defensiv spiller, siger han. I dag er jeg holdkammerat med formanden Allan Keith. Da han var syv år, løb han rundt i billardklubben og havde fået nogle penge af sin far, så han kunne være med. Det er da meget sjovt. Dengang var billard samlingsstedet i Vejle for alle os knægte og mine kammerater. I dag kunne vi godt bruge nogle flere unge mennesker, men der er jo så meget, de kan rende til.

Keld Søgaard er med i kampen for at få Vejle med i slutspillet, som de plejer. Vejle er på fjerdepladsen, og de fire bedste går videre.

- Jeg trådte til som en nødløsning, fordi de manglede en mand, men jeg håber, de finder en anden til næste sæson, siger Keld Søgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Annonce