Annonce
Ikast-Brande

Finn er direktør for det hele: Efter 40 år har autocenter skiftet ejer

Finn Jørgensen har sat sig til rette bag det store skrivebord. Ole Finsen kan lige netop have sin computer på et lille bord ved siden af. Foto: Jens Amtoft
1. august var det slut for Ole Finsen. Værkstedet er solgt, og nu vil han lave noget andet
Annonce

Hjøllund: Finn Jørgensen sidder bag det store skrivebord på kontoret hos Hjøllund Auto - eller Hjøllund Autocenter Aps, som det hedder nu.

På et lille bord ved siden af, hvor der lige akkurat er plads til en computer, sidder Ole Finsen, Han har drevet Hjøllund Auto i 40 år, men 1. august var det slut.

Ole Finsen har gjort rent og ryddet kontoret i løbet af weekenden, og om en en måneds tid er det endegyldigt slut for firmaets grundlægger. Fremover er det Finn Jørgensen, man møder, hvis man skal have repareret sin bil.

- Jeg har nogle ting, jeg skal have afsluttet, så jeg er lige med i en overgangsperiode. Nu har jeg lyst til at prøve noget andet med lidt færre arbejdstimer. Hvad det skal være, ved jeg ikke endnu, men det vil være fint med at almindeligt job med 37 arbejdstimer. Jeg har ikke nogen planer om pension og den slags, fortæller 62-årige Ole Finsen med et stort smil.

Annonce

Samme adresse

Hjøllund Autocenter ligger på Adlersvej i Hjøllund på samme adresse som LTS, der laver lastbiler og trailere.

43-årige Finn Jørgensen er i forvejen direktør i LTS.

- Der er jo to virksomheder her på matriklen. Jeg har været direktør for LTS siden 2011, men jeg har ikke selv arbejdet her. Min far og min lillebror arbejder begge i LTS, fortæller Finn Jørgensen.

Finn Jørgensen til venstre har kendt Ole Finsen siden han var en knægt og skulle have svejset knallerter. Foto: Jens Amtoft

Han er født og opvokset i Hjøllund og har kendt Ole Finsen, siden Finn Jørgensen var en lille dreng.

- Det var Ole, man trak knallerten ned til, når der var noget, der lige skulle svejses, fortæller Finn Jørgensen.

Han er udlært mekaniker hos Bryrup Auto, hvor han har arbejdet i 25 år - senest som værkfører.

- Jeg har i længere tid gået med tanken om at starte mit eget, og så kunne jeg se muligheden, hvis Ole ville sælge. Det vil samtidig give mig mulighed for at komme tættere på og få lidt mere indblik i min anden virksomhed, fortæller Finn Jørgensen.

De to virksomheder holder til under samme tag. Kontorerne ligger ved siden af hinanden, og de deler i forvejen værkstedshallen.

- Det er fortsat to selvstændige virksomheder. Det bliver de ved med at være. Lastvognsbranchen kan jo godt  være svingene og være lidt risikofyldt. Det er bl.a. derfor, at jeg er direktør for det. Det var min far det startede virksomheden, men under finanskrisen gik firmaet ned. Jeg købte inventaret og startede den igen. Det er en risikofyldt branche. Derfor kan det være en fordel at have to virksomheder i stedet for én, siger Finn Jørgensen.

Annonce

Luftet tanken

Det var i 1980, Ole Finsen startede Hjøllund Auto på en adresse ud mod hovedvej 13.

- Jeg flyttede ind i lokalerne her i 2000. Der havde tidligere været en vognmandsforretning her på adressen. Jeg vidste, at Finns far gerne ville i gang med lastbiler, og jeg kendte ham i forvejen. Så lavede vi et samarbejde. Men nu har jeg gået med det her i 40 år, og så begynder man jo at gøre sig sine tanker. Jeg er 62 år, og man skal planlægge et generationsskifte i rimelig god tid, fortæller Ole Finsen.

Det er nogle år siden, at de to begyndte at lufte tanken om et ejerskifte.

- Jeg er 43 år, og hvis jeg skulle taget det skridt at starte for mig selv, så skulle det være nu. Jeg har alderen til det, og børnene er ved at være store og selvstændige. Der er ikke længere små børn, man skal hjem og hente. Så jeg har muligheden for at lægge nogle flere timer i det, siger Finn Jørgensen.


Jeg er 43 år, og hvis jeg skulle taget det skridt at starte for mig selv, så skulle det være nu.

Finn Jørgensen, Hjøllund Auto


Han har flere planer for, hvad der skal ske med virksomheden fremover.

- Nu skal jeg lige have et overblik og se, hvad jeg kan sætte gang i. Jeg har nogle planer om noget mere bilsalg, som Ole ikke har gjort så meget i. Jeg håber, at der kan blive så meget at lave på værkstedet, at der kan blive plads til en ekstra mekaniker. Men det tager jeg stille og roligt. Nu skal vi i gang og se, hvad der er at lave. Jeg vil selvfølgelig gerne beholde de kunder, som Ole har. Så kunne det jo være, at der nogen af de kunder, som jeg har serviceret gennem tiden, der vil kommer her, siger den nye ejer af Hjøllund Autocenter, Finn Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce