Annonce
Odder

Find sporet og løs gåden: Der er åbnet flere Escape Rooms i Odder

Sine Old Jensen holder styr på de mange spor og ledetråde i Zimmer 657 på sin blok - og så må både hun, Jeppe Hansen, Jesper Rinder Larsen og Mathias Mundbjerg lægge hovederne i blød for at kunne sætte dem sammen. Foto: Michael Svenningsen
Er du en vaskeægte gådeknuser? Så kan du få stillet din sult i Kuglen og Keglens to nye Escape Rooms.

Odder: Da nøglen er fundet, bliver den prøvende sat i låsen. Heldigvis passer den. Alle i rummet ser forventningsfuldt til, mens den langsomt drejes mod højre, så hængelåsen kan tages af.

Der lyder et samstemmigt udbrud af overraskelse, da det lille skab afslører sin hemmelighed.

- Essensen af de bedste Escape Rooms er, at man skal få flere hints til at spille sammen, så man kan løse en gåde, der resulterer i noget uforudsigeligt, siger Sebastian Tomshøj.

Sammen med makkeren Simon Pedersen står han bag de to Escape Rooms, som Kuglen og Keglen åbnede dørene for 1. august.

Escape Rooms er rum, som er omhyggeligt designede til at indeholde en serie af spor, som til sidst skal lede til løsningen på en gåde. Har man løst den endelige gåde, inden tiden udløber, har man klaret rummet.

- Det er forskelligt, hvad folk synes, der er fedest, men generelt er alle Escape Rooms sjove, siger Sebastian Tomshøj.

Zimmer 657

Tid: 60 minutter

Antal deltagere: To til fem

Sværhedsgrad: Anbefales til både begyndere og øvede

Pris: 800 kroner

Tilblivelse: Udtænkt og bygget af Simon Pedersen og Sebastian Tomshøj

Fra omklædningsrum til ark

Investeringen i de to Escape Rooms er en del af Kuglen og Keglens strategi mod i højere grad at blive et såkaldt underholdnings- og aktivitetscenter frem for kun at være et sted, hvor man kan vælte kegler.

- Det er ikke nok med bowling. Hvis vi skal lokke folk til byen og til centret, skal vi kunne noget mere. Og der syntes vi, at Escape Rooms var nærliggende, siger Magnus Midtgaard Jønsson, som er centerchef i Kuglen og Keglen.

Det skyldes blandt andet, at de ikke kræver oceaner af plads. Centret havde ikke mulighed for at bygge til, men til gengæld kunne de optimere indretningen.

Det har de i den grad gjort, da de to Escape Rooms faktisk er centrets tidligere omklædningsrum. Det er dog ikke til at se længere.

- Når man træder ind, kommer man ind i en helt anden verden. Så er man ikke i Kuglen og Keglen - så er man enten på en ark eller et hotelværelse i Østberlin, siger Magnus Midtgaard Jønsson med henvisning til de to rum, som har fået navnene "Syndfloden" og "Zimmer 657".

Alle kan have brug for at lege

At forlade 2019 og komme til en anden tid eller en anden verden er lettere end nogensinde før - et resultat af computerspillenes og mobiltelefonernes indtog.

Magnus Midtgaard Jønsson udtrykker håb om, at de analoge rum kan tilbyde noget, som man ikke opnår foran en skærm.

- Og så kan det måske også være med til at lokke folk lidt væk fra telefonerne. Når man er i et af rummene, koncentrerer man sig om gåden. Det ville virkelig være belastende, hvis nogen pludselig hev en telefon frem, siger siger han.

Computerspil retter sig primært mod unge mennesker, men det er ifølge centerchefen slet ikke i samme grad gældende for Escape Rooms. Faktisk er de måske især en god mulighed for dem, der ikke gider digitale spil.

- De egner sig rigtig godt til familier, men faktisk også ældre. De kan også have brug for at lege og give slip. Og så kan de ofte genkende mange af tingene fra det østtyske hotelværelse, og det er sjovt at opleve, siger han.

Der har indtil videre ikke været mange forbi og prøve rummene, men Magnus Midtgaard Jønsson forventer, at der kommer væsentligt flere, når vejret bliver koldere, og folk får øjnene op for tilbuddet.

Syndfloden

Tid: 70 minutter

Antal deltagere: To til fem

Sværhedsgrad: Anbefales til øvede

Pris: 800 kroner

Tilblivelse: Købt i Polen - modificeret af Simon Pedersen og Sebastian Tomshøj

Annonce
Forsiden netop nu
Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce