Annonce
Læserbrev

Finanslov. Hvad med de ældre, SF?

Læserbrev: I disse dage forhandles der om næste års finanslov. Det er primært noget, som foregår mellem regeringen og dens røde støttepartier. Dansk Folkeparti har i hvert fald kun været indbudt til et enkelt indledende møde. Så Mette Frederiksens forsikringer om at gå efter ”det brede samarbejde” var vist bare noget, der blev sagt i valgkampen, fordi det lød godt.

Det er en skam, for der er ellers store mangler i det forslag til finanslov, som Mette Frederiksens regering har fremlagt. I DF vil vi gerne være med til at udbedre de værste mangler og sikre flere penge til politiet, stoppe angrebet på provinsen og – ikke mindst – sikre, at der kommer fokus på at forbedre de ældres vilkår, ligesom vi ellers har gjort de sidste fire finanslove, hvor DF har haft indflydelse.

For som ældreordfører frustrerer det mig naturligvis voldsomt, at ældreområdet fylder så lidt for regeringen og deres støttepartier. Hvem vil tale for de ældre, når DF ikke er i lokalet? Det håber jeg faktisk, at Socialistisk Folkeparti vil!

For under valgkampen kom DF og SF med et fælles ældreudspil, hvor vi gav hinanden håndslag på, at vi ville kæmpe for at få afsat en milliard kr. ekstra til ældreområdet. Og det var et krav, som vi ville møde frem med, uanset hvilken statsministerkandidat, der endte med at vinde valget.

Det blev som bekendt Mette Frederiksen. Og derfor er det nu især op til SF at sikre, at ældreområdet kommer på forhandlingsbordet. For kravet om en stærkt tiltrængt ekstra milliard til ældreområdet er vel ikke glemt, SF?

Annonce
Karina Adsbøl.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Er det rimeligt at fejre et firmas vækst, når baggrunden er, at alle berørte har sorte fingre?

Læserbrev: Avisen berettede 14. november om, at 27 gazellevirksomheder bliver fejret på Hedensted Rådhus 22. november. Én af virksomhederne er Hjarnø Havbrug A/S, hvis imponerende vækst over fire år væsentligst kan tilskrives, at man fuldstændigt har tilsidesat reglerne for drift af havbrug og i årevis har produceret mere end tilladt med en faktor mellem tre og seks. Dermed har man også forurenet Horsens Fjord og farvandet ud for langt mere end tilladt. Der afventes en retssag om forholdet, men eftersom firmaet har indrømmet skyld her i avisen, er det jo nok mindst sådan, at det forholder sig. Med firmaets indrømmelse karakteriseres Hedensted Kommunes tilsyn i de sidste år som kammeratligt. På trods af advarsler har man blindt troet på Hjarnø Havbrugs konstruerede årsrapporter. Hjarnø Havbrug A/S har således ikke bare forurenet Horsens Fjord, men også sin hjemstedkommunes renommé. Og hvilket ansvar har bestyrelsen, som rummer en direktør for et Horsens-advokatfirma? Hvor var revisionen Ernst & Young? Kunne de ikke lige som vi andre se, at de lovpligtige årsindberetninger var fri fantasi? Er det rimeligt at fejre et firmas vækst, når baggrunden er, at alle berørte har sorte fingre? Er CSR (Corporate Social Responsibility) kun noget, som man trækker frem i festtaler?

Horsens

- Far, far, julemanden er her...

Annonce