Annonce
Horsens

Filosof og Gnags-forsanger til ældres højskoledag

Peter A. G. er klar med foredraget "Andet end Gnags" på højskoledagen. Arkivfoto: Leif Baun
Årets højskoledag for alle ældre i Horsens Kommune er i kikkerten, billetter skal bestilles mandag 23. september.

Horsens: Der er mange års tradition for højskoledag for ældre i Horsens. En dag med hygge, morgenmad, frokost, et par fællessange og input, der både underholder og giver noget input.

Det er også den opskrift, årets højskoledag for ældre er skruet sammen efter. Den foregår i Forum Horsens torsdag 10. oktober klokken 10-14.15.

Denne gang er det filosoffen Jacob Birkler, som tidligere har været formand for Etisk Råd, og forsanger i det danske band Gangs, Peter A.G. Nielsen, der leverer ordene.

- Når jeg har nævnt Jacob Birkler, har flere sagt, at de ikke ved, hvem han er. Men ældrerådet har hørt ham ved flere lejligheder, og vi synes, han er rigtig god. Han er hverken tør og kedelig, men en meget levende fortæller, siger fortæller Connie Brandt, fast ankermand fra ældrerådet, når der arrangeres højskoledag i tæt samarbejde med Horsens Kommune.

Jacob Birkler holder foredrag under overskriften: Et værdigt liv for ældre - set fra en etisk synsvinkel.

Peter A.G. Nielsen, forsanger i Gnags, kender de fleste til gengæld. Men han kommer ikke for at underholde med sang og musik; han kommer med foredraget "Andet end Gnags".

Annonce
Jacob Birkler taler om "Et værdigt liv for ældre - set fra en etisk sysvinkel". Pressefoto

Bestil og hent billetter i forvejen

Som tidligere skal billetter til højskoledagen bestilles over telefon. På den måde har alle i kommunen lige adgang til at sikre sig billetter. Det foregår mandag 23. september klokken 9-11, hvis man ringer til 7629 7030 (Connie Brandt), 7629 7023 (Lone Knakkergaard). Bestiller man billetter på 7629 3675 i Sund By Butikken, kan man ringe i åbningstiden klokken 9-15.30 på netop den mandag.

Der kan højest bestilles fire billetter per person.

Som noget nyt skal billetterne afhentes og betales kontant inden højskoledagen. Det kan lade sig gøre onsdag 2. oktober i Sund By Butikken kl. 9-15.30 eller på Brædstrup Bibliotek kl. 11-13.

- På den måde håber vi at slippe for kø i Forum Horsens på højskoledagen, hvor folk tidligere har hentet og betalt deres billetter, forklarer Connie Brandt.

Ændringen sikrer også, at bestilte billetter blive hentet og betalt, så der ikke er ubrugte billetter til det populære arrangement.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indgreb mod kviklån er helt på sin plads

Kviklån og bettingreklamer ender med jævne mellemrum i både skudlinje og mediemølle i takt med hårrejsende beretninger om især unge, der ender i bundløs spillegæld eller opbygger et rentebjerg af de uoverstigelige. Når jeg har deltaget i diskussioner om det rimelige i de fristende tilbud, har jeg har ofte automatreageret med: "Hold nu op med alle de forbud. Når I er myndige, er I også voksne nok til at tage det ansvar, der følger med." Jeg ser da også par i "Luksusfælden", der er uden for pædagogisk rækkevidde og egentlig bare bekræfter holdningen. Alligevel har jeg flyttet mig lidt, jo mere jeg har læst om det - og tænkt over det. Vi spurgte i søndagsavisen Horsens Folkeblads følgere på Facebook, hvad de synes om netop kviklån. En klar majoritet så gerne et forbud mod ågerrenter - eller i det mindste de reklamer, der nærmest kører i båndsløjfe på reklamefinansierede tv-kanaler. Jeg bed også mærke i forslaget om at indføre privatøkonomi som fast pensum i folkeskolen, fordi unge er for letpåvirkelige og ved for lidt. God idé. Allermest tankevækkende var et indlæg fra en, der netop havde fået en mere nuanceret holdning til sagen og havde rykket sig fra "stop nu med forbud"-standpunktet. Han skrev: "Det er nemt at påstå, at man blot kan lade være, men hvis det er den eneste mulighed, man ser for at betale ens udgifter og få mad på bordet, ser man nok anderledes på det." Vel talt! Man kan sagtens være myndig og ekstremt sårbar på samme tid, og i takt med teknologiske fremskridt er det simpelthen blevet for let at spille sig i livslang gæld eller låne hurtige penge med vanvidsrenter på op til 800 procent om året. Og hvem ved? Måske er man blevet truet til at skaffe kolde kontanter i en rasende fart, fordi man er kommet i lag med tvivlsomme typer. En skræmmende tanke. Når jeg nu har ordet, skal der lyde en tak til dem, der tager sig tid til at bidrage reflekteret til søndagsdebatten i Horsens Folkeblad uge efter uge. Det er værdsat og har i det mindste gjort denne signatur klogere.

Annonce