Annonce
Kultur

Filmpiger synger med eget næb

Den røde løber var rullet ud til gæsterne, da pigerne fra Odder viste deres film. Foto: Martin Ravn
Odder - Måske bliver navnet Bluebird en gang lige så kendt som Zentropa. Fire unge Odder-piger står bag Bluebird-navnet, og de viste i weekenden en film, som selskabet selv har produceret.

Et af pigernes forbilleder er instruktøren Lars von Trier, og de havde lejet byens biograf for at vise filmen både fredag eftermiddag og lørdag formiddag.

- Vi har fået inspiration af von Triers film og hans serie "Riget". Det skal ikke være perfekt, men det skal virke ægte og autentisk, siger Ida Elisabeth Aagaard Schindel, Olivia Østergaard Clausen, Louise Pedersen og Andrea Lund Sørensen.

Ny film varer en time og er en fremtidsvision

Sidste år lavede de en krimi/gyser, der blev vist i Biffen. Den var 24 minutter, men den nye film "Afgangseksamen" varer en time. Filmen bygger på et fremtidsscenarie, hvor kun de dygtigste elever overlever på en kostskole.

Pigerne har fået en fem veninder til at hjælpe, og andre elever og lærere på skolen har hjulpet med at lave filmen. Til de to forestillinger havde Bluebird inviteret både medvirkende, familie og venner, og omkring 150 så filmen.

Tre af pigerne har planer om at tage medielinjen på Odder Gymnasium næste år, mens den fjerde skal på efterskole. Det er heldigvis i nærheden, så pigerne kan blive ved med at lave film sammen i selskabet Bluebird.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce