Annonce
Horsens

Filmfolk er færdige i Horsens – optagelser rundet af med en overraskelse

Instruktør Morten Urup og et stort filmhold fra Wasabi Film har fået de sidste scener i kassen til den kommende tv- og You Tube-serie "GG Horsens". Arkivfoto: Søren E. Alwan
Flere kendte komikere troppede op til de sidste dage med "GG Horsens". Nu venter der instruktøren en lang sommer i klipperummet.

Horsens: Kameraerne er slukket, klaptræet gemt væk, og skuespillerne har fået fyraften. Optagelserne til den kommende tv-serie ”GG Horsens” er overstået, og filmfolkene fra selskabet Wasabi Film i Aarhus skal nu i gang med et langvarigt klippearbejde, der skal stykke den Horsens-baserede komedie sammen.

Instruktør Morten Urup og et stort filmhold har brugt hele maj på at skyde scener til serien i Horsens, og arbejdet med serien, der fra september skal vises online og på regionale tv-kanaler, er gået godt, siger han.

- Det har været nogle lange dage, og nogle af os har arbejdet 18 timer om dagen. Der har været go på, og vi løber stærkt, men det er virkelig blevet imponerende, og der er høj production value i det. Mange af de afsnit, vi havde skrevet, indeholdt sekvenser, som folk ikke på forhånd troede, vi kunne eksekvere, og det har været fedt at modbevise den skepsis. Vi har f.eks. lavet en kæmpe Fortnite-dance off, og vi havde et stort setup med elscooter-jagt på gågaden, som også bliver sindssygt sjovt, siger Morten Urup om nogle af de optagelser, man får at se i "GG Horsens".

Annonce

Mange af de afsnit, vi havde skrevet, indeholdt sekvenser, som folk ikke på forhånd troede, vi kunne eksekvere, og det har været fedt at modbevise den skepsis.

Morten Urup, instruktør på "GG Horsens"

Tæt på at være star struck

Serien handler kort fortalt om den unge jurastuderende Sandra, spillet af Julie Zangenberg, som hellere vil være Counterstrike-gamer, men har svært ved at komme igennem med sine ambitioner.

For at fortælle historien har Wasabi Film arbejdet på mange forskellige lokale locations i den forgange måned og har undervejs for eksempel brugt folks private boliger, Fængslet og Søndergade som optage-steder.

Blandt de medvirkende er en stribe kendte skuespillere og medie-personligheder, og på de to sidste optagedage i sidste uge trak Wasabi Film endnu et par navne op af hatten, da Christian Fuhlendorff og Niels Olsen troppede op.

- Jeg synes, det var så fedt, at de kom med, og hvis jeg nogensinde har været tæt på at være star struck var det, da jeg mødte Niels Olsen. Den mand har lavet meget, og jeg tror, at han om 20 år vil blive husket på niveau med Ove Sprøgøe og Dirch Passer, siger Morten Urup om de sidste tilføjelser til et cast, der blandt andet også tæller navne som Andreas Bo, Sofie Stougaard, Carsten Bang, Jonas Schmidt, Lars Bom og en flere af landets mest kendte youtubere.

Efter optage-måneden i Horsens er Morten Urup og Wasabi Film-holdet nu tilbage i Filmbyen i Aarhus, hvor ”GG Horsens” skal klippes. Det arbejde kommer til at vare hele sommeren, og instruktøren regner med først at holde ferie til oktober, efter serien er begyndt at rulle på TV Syd, TV2 Østjylland og You Tube.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Annonce