Annonce
Navne

Fik du læst dem? Her er nekrologerne og mindeordene fra september

I 2014 blev Ole Pilgaard Andersen fejret på Horsens Rådhus for sine 40 år som byrådspolitiker. Han nåede fire år mere, før han trak sig fra den politiske scene. I september døde han som 78-årig. Arkivfoto: Morten Pape
Nedenfor har vi samlet links til de nekrologer og mindeord, vi bragte om personer i vores dækningsområde i årets niende måned.

Tilbageblik: Vi mærker stor interesse for de nekrologer og mindeord, vi bringer, hvilket er baggrunden for denne månedsoversigt for september 2021.

Oplever du selv den sorg at miste en kær og ønsker, at vi laver en nekrolog, er du altid velkommen til at kontakte navneredaktionen på navne@jyskemedier.dk eller 7627 2009.

Du er også velkommen til at skrive mindeord (i udgangspunktet på maksimalt 200 ord) og sende dem til navne@jyskemedier.dk - gerne med et foto af afdøde.

Annonce

Herunder følger septembers nekrologer og mindeord om personer med tilknytning til Horsens Folkeblads, Vejle Amts Folkeblads og Fredericia Dagblads dækningsområde - klik på navnet for at komme frem til artiklen.

Afdøde fra Horsens-området

Ole Pilgaard Andersen, Voervadsbro, Skanderborg, blev 78 år Han var med til at etablere Fremskridtspartiet i begyndelsen af 1970'erne, og 20 år senere spillede han en rolle i dannelsen af Dansk Folkeparti. Lokalt satte han også sit præg politisk, først i byrådet i daværende Brædstrup Kommune og efter kommunalreformen i Horsens Byråd. Her samarbejdede han bl.a. med borgmester Peter Sørensen (S), der skrev mindeord om ham.

Knud Erik Bie, Horsens, blev 83 år Han arbejdede bl.a. som ølkusk, altmuligmand og murerarbejdsmand og var i fritiden engageret i fodbold, først som spiller og siden bl.a. som træner gennem 37 år.

Benny Frandsen skabte utallige lampedesign, som er solgt verden over, og han skabte den internationale koncern Frandsen. Han døde 17. september som 80-årig. Arkivfoto: Morten Pape

Benny Frandsen, Skanderborg, blev 80 år Han var stifter af designkoncernen Frandsen Group ved Horsens. En ven skrev mindeord om ham.

Annonce

Afdøde fra Vejle-området

Kurt O. Nielsen, Grejs, Vejle, tidligere Fredericia, blev 82 år Han arbejdede som lærer, ungdomsskoleleder og skolebibliotekar. I tre perioder sad han i kommunalbestyrelsen i daværende Tørring-Uldum Kommune for Det Konservative Folkeparti. En ven og tidligere kollega skrev mindeord om ham.

Knud Dittmer, Nørholm, tidligere Vejle, blev 79 år Han var skuespiller, instruktør og teaterleder og "et af de største talenter fra Vejle Amatørscenes mindeværdige historie", som det lød i mindeordene.

Ruth Sparvath blev født 13. september 1929 og døde 5. september 2021. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Ruth Sparvath, Høgelund, Give, blev 91 år Hun blev født på Høgelund Møllegård og blev gift med en nabo. De overtog hans fødegård og levede et liv sammen fuldt af socialt engagement, landbrug og familie.

Søren Andersen, Give, tidligere Jelling, blev 62 år Han døde sidste år, men nekrologen blev bragt i september i år som en del af Vejle Amts Folkeblads "Til minde om"-serie.

Det samme var tilfældet for nekrologerne om Freja Skærlund Hansen, Give, der blev 18 år, og Inge Juhler, Børkop.

John Ergemann Nielsen, Vejle, blev 78 år En ven, der havde kendt ham fra drengeårene, skrev mindeord om ham.

Annonce

Afdøde fra Fredericia-området

Lars Herlufsen, Fredericia, blev 61 år Han var varmemester hos Boligkontoret Fredericia. "Medarbejderne kendte Lars som en igangsætter med en utrolig energi og som et menneske, der altid sprudlede af godt humør. (...) Lars var også en af de meget betydelige kulturbærere i Korskærparken", lød det bl.a. i mindeordene.

Annonce

Afdøde fra Billund-området

Per Langvad, Grindsted, blev 75 år Sammen med sin tvillingebror Poul oprettede han Utoft Savværk og senere byggefirmaet Utoft Huse. Han nåede bl.a. også at tegne pavilloner for et firma i Herning og være selvstændig med firmaet Dansk Trappemontage, og i en årrække arbejdede han som byggesagsbehandler på rådhuset i Grindsted med særligt ansvar for nedrivningspuljen i Billund Kommune. Han var tidligere menighedsrådsformand i Grindsted, og menighedsrådet skrev mindeord om ham.

I 31 år var Per Langvad medlem af Grindsted Menighedsråd, heraf 19 år som formand. Han havde børnebørn med til sin afskedsreception i 2016. 75-årige Per Langvad døde 11. september efter tre ugers kræftsygdom. Arkivfoto: Chresten Bergh
Annonce

Afdøde fra Nr. Snede-området

Der var ingen nekrologer eller mindeord fra Nr. Snede og omegn i september.

Annonce

Afdøde fra Hedensted-området

Der var ingen nekrologer eller mindeord fra Hedensted og omegn i september.

Annonce

Afdøde fra Odder-området

Der var ingen nekrologer eller mindeord fra Odder og omegn i september.

Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Horsens For abonnenter

Stor jordhandel sender årelange forberedelser til nyt boligområde i papirkurven

Kultur

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Brædstrup

De ældre skal i bevægelse: Nu kommer der gode gåstier i skoven

USA slår alarm: Rusland kan angribe Ukraine når som helst

Brev fra Borgen For abonnenter

Flot balance mellem det højtidelige og det folkelige: Dronningen fortjener at blive fejret

Horsens

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Erhverv

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

Hedensted For abonnenter

65-årige Allan er veteran i byrådet, men pakkedrenglageret: - Jeg er lige ved at tro, jeg er den yngste

Hedensted

To efterskoler er blevet væltet bagover af coronasmitte: Det eksploderede hen over weekenden

Annonce