Annonce
Østjylland

Fik 70.000 kroner i Løvens Hule: Ikke alle penge er brugt endnu

Sherin fra 3. X på Sødalskolen viser en følelse med Humørmåleren. Foto: Chili Djurhuus

To århusianere fik 70.000 kroner i "Løvens Hule" - uden at miste ejerskab - for pædagogisk redskab til unge.

AARHUS: En århusiansk skolelærer og en århusiansk kunstner slap tirsdag aften ud af "Løvens Hule" 70.000 kroner rigere.

De to fik penge i DRs tv-program "Løvens hule", og de skal bruges til at udvikle deres gode idé med titlen "BoBoxen", der blandt andet indeholder en "humørmåler".

- Det er et pædagogisk dialogværktøj om følelser, som min kollega Carsten Møller, der er terapeut og lærer, og jeg har udviklet sammen, siger kunstneren Niels Rahbæk.

- Værktøjet kalder vi "BoBoxen". Den består af "Face:it", en farvet metalplade med flytbare magneter, et spejl samt en illustreret bog om anvendelsen, forklarer Niels Rahbæk.

- Redskabet er rettet mod børn og unge, for eksempel skoleelever, der har svært ved at udtrykke sig sprogligt og derfor slår, råber og skaber sig for at komme ud med deres budskab. Det drejer sig om unge, som har svært ved at håndtere deres følelser, siger Niels Rahbæk.

Møller står for den pædagogiske del, mens Rahbæk står for den grafiske og kunstneriske. De har mødt hinanden på Sødalskolen i Brabrand, hvor Carsten Møller er ansat, og Niels Rahbæk har værksted.

Annonce

Bogreception

Bogen til "BoBoxen" lanceres ved en reception tirsdag 24. april kl 16-18 i Vogn1 på Godsbanen i Aarhus. Åbningstale holdes af rådmand Thomas Medom, og desuden taler Maria Bødiker, der er ambassadør for foreningen "Snak om det", og familieterapeut og specialist i børn og sorg, Anna Prip. Der er mulighed for at se og prøve BoBoxen i funktion.

3. X på Sødalskolen viser deres ansigter med BoBoxen. Foto: Chili Djurhuus

Intuitivt værktøj

- Vores værktøj er intuitivt. Barnet sidder med "Face:it" foran sig, og på spørgsmål som "Hvordan har du det lige nu", viser barnet følelsen ved at flytte rundt med magneterne på metalpladen. Det udvider samtalen til også at inkludere ansigtsaflæsning eller spejling. Barnet oplever, at dialogen om svære følelser er lettere, når det foregår gennem et redskab, som ikke er barnet selv, forklarer Niels Rahbæk.

Pengene fra "Løvens Hule" fik de allerede sidste sommer, da udsendelsen blev optaget, så de har arbejdet videre på projektet siden.

- Vi har kunnet udvikle redskabet med en bog, der kommer på gaden 24. april, så vi ikke behøver holde kurser for, at det kan bruges. Vi har ikke brugt alle pengene endnu og har planer om yderligere udvikling, siger Niels Rahbæk.

De to fik pengene uden betingelser - giverne skulle ikke have en andel i det. Der var 50.000 kroner fra Jesper Buch og 10.000 kroner fra hver af de to andre, Birgit Aaby og Christian Stadil.

- Vi håber, at flere nu vil købe og bruge systemet. Vi har arbejdet med det et års tid, og der er gang i det, men en guldgrube bliver det næppe, siger Niels Rahbæk, der dog ser muligheder, hvis BoBox kommer til udlandet.

Carsten Møller viser bogen, der er udviklet senest. Foto: Chili Djurhuus
De to idémagere Niels Rahbæk (til venstre) og Carsten Møller. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce