Annonce
Navne

Fhv. miljøminister fra Odder er kommet med i Obama-fonds udvalgte dusin

41-årige Kirsten Brosbøl blev matematisk student fra Odder Gymnasium i 1996. Fra august skal hun fordybe sig på Columbia University i New York. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce

Odder: Fhv. miljøminister Kirsten Brosbøl, der stammer fra Odder, og som fra 2005 til valget i år var folketingsmedlem for S, er udvalgt som en af 12 unge ledere fra hele verden, som skal være en del af Obama Foundation Scholars-programmet på Columbia University i New York fra august og 10 måneder frem.

Kirsten Brosbøl har de seneste år stået i spidsen for Folketingets arbejde med FN's verdensmål som stifter og formand for Folketingets tværpolitiske netværk for verdensmålene.

Obama Foundation Scholars-programmet kombinerer akademisk læring med et forløb ledet af Obama Foundation, og det sigter mod at styrke unge ledere, som allerede har vist deres samfundsengagement og evne til at skabe forandring, ved at give dem redskaber til at gøre deres arbejde endnu mere effektfuldt, når de vender hjem.

- Jeg er dybt beæret over at få denne unikke mulighed for at arbejde sammen med nogle af verdens førende forskere og unge ledere fra hele verden om at takle vores fælles udfordringer.

- Og ikke mindst er det en drøm at blive en del af Obama Foundations netværk af unge ledere og udvikle mine personlige lederegenskaber med Obamas værdier som fundament, lyder det fra Kirsten Brosbøl i en pressemeddelse.

De 12 udvalgte på anden årgang af Obama Foundation Scholars-programmet vil indgå i projektet "Columbia World Projects" - et initiativ, hvor studerende og forskere fra Columbia University samarbejder med regeringer, civilsamfund, erhvervsliv og internationale organisationer om at skabe realiserbare løsninger på nogle af verdens største udfordringer.

Den første årgang af scholars er netop blevet færdig, og hver dimittend har under vejledning fra Obama Foundation udviklet en handlingsplan, som de nu vil tage med tilbage til deres hjemland eller region for at skalere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce