Annonce
Fredericia HK

FHK kæmpede bravt men måtte kapitulere til Århus

Kristian Stoklund og FHK tabte til Århus Håndbold. Gæsterne havde et gear mere end hjemmeholdet. Arkivfoto: Mette Mørk
Fredericia HK var med i det meste af træningskampen mod ligaholdet Århus Håndbold. Men da gæsterne trådte på speederen efter pausen, kunne hjemmeholdet ikke længere være med. Århus vandt med 32-28.

Fredericia: Der er et stykke vej for Fredericia HK endnu, før klubben kan bide skeer med et top-8-hold i ligaen. Det sås mandag aften, hvor klubben tabte med 32-28 til Århus Håndbold i den næstsidste træningskamp før landets bedste række begynder mandag den 2. september.

Det var FHK's mulighed for at lægge arm med et at holdene fra subtoppen i ligaen. Århus Håndbold har et top-8-hold i Danmark, men klubbens trup er smal, og der var blot 12 mand med i Fredericia. Til gengæld var de 11 af dem en fast del af klubbens liga-hold, mens kun én, den tidligere FHK'er Frederik Krarup, var med som prøvespiller på en uvant position på venstre fløj.

Det var en træningskamp knap 14 dage før ligaen begynder, og ingen af de to mandskaber virkede helt i gear fra kampens begyndelse. Første halvleg var 30 minutters tovtrækkeri mellem to modstandere, der var hinandens ligemænd.

Mest positive islæt hos FHK var klubbens forsvarsmur, som i kampens første 30 minutter holdt godt stand. Svenske Jesper Lindgren var centersten og virker til at blive en gevinst som forsvarsgeneral. Bag den røde mur leverede målmand Jimmi Andersen højt niveau. Han blev pløkket totalt i sænk i pokalkampen mod BSV, men han virker til at have løftet sit niveau over sommeren.

Annonce

Fredericia HK-Århus Håndbold 28-32 (12-13)

Træningskamp

Mål for FHK: Rune Schrøder 8, Kasper Young 5, Jakob Mikkelsen 4, Mathias Hedegaard 3, Nicolai Mehl 2, Martin Bisgaard 2, Rasmus Meyer 1, Rune Andersen 1, Victor Skillhammar 1, Oliver Skytte 1,

Mål for Århus: Nikolaj Læsø 7, Besard Hakaj 6, Torben Petersen 4, Anders Martinusen 4, Tobias Møller 4, Nikolai Vinther 3, Mads Peter Lønborg 3, Anton Laursen 1,

Skudstærk Schrøder

Offensivt havde FHK vanskeligere ved at finde løsninger, men på plussiden skal nævnes både Rune Schrøder og Jakob Mikkelsen. Man kan godt savne skudstyrke fra distancen på et FHK-mandskab, som gerne vil flette sig gemme modstanderen i stedet for "bare" at springe op og skyde.

Særligt Rune Schrøder viste stor skudstyrke og var kampens bedste spiller med sine tordendrøn fra distancen, men Jakob Mikkelsen har også stor ære af kampen. Han havde hele tiden visionen til at sætte medspillerne op, og han var også en trussel med sin præcise venstrehånd.

I pausen var Århus foran med 13-12 og opgøret totalt lige.

Et højere niveau

Gæsterne var utilfreds med kampens forløb, og den mangeårige Århus-træner Erik Veje Rasmussen fik sin spillere til at træde lidt mere på speederen efter pausen. Stregspiller Besard Hakaj var lige dele slagsbror og kæmpe på øretævernes holdeplads, og ham havde FHK vanskeligt ved at tumle med. En spiller med den slags faretruende fysik findes ikke i 1. division.

I ligaen er de en samlebåndsvare.

Det samme er de skud fra distancen, Århus Håndbolds Nicolaj Læsø er garant for. Afslutningerne kom hurtigere og med højere kvalitet, og Emil Tellerup, der stod i FHK-målet i anden halvleg, kunne ikke stille ret meget op.

Århus Håndbold begyndte at øge sin føring men blev hentet for en stund, da de gik en kende ned i kadence. Rune Schrøder fortsatte med at sætte den ene sublime træffer efter den anden, og der var kontakt mellem klubberne midtvejs i anden halvleg.

Men gæsterne fik vækket sig selv efter en timeout og begyndte at spille kvikt offensivt håndbold samtidig med at defensiven blev kittet sammen, og dette løft i niveau fik FHK til at slippe taget om kampen. Med et par minutter igen var opgøret lukket. Århus Håndbold vandt med 32-28.

Fredericia HK har ære af kampen, men Århus Håndbold i stærkeste formation er et niveau over ny-oprykkeren. Ganske som forventet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Hedensted vil drille topholdene

Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce