Annonce
Fredericia HK

FHK-direktør: For hver dag der går, bliver det sværere at komme i gang igen

Kristian Stoklund og FHK kommer nok ikke til at spille flere kampe i denne sæson. Det bliver i hvert fald svært, siger FHK's direktør. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Kommer håndboldligaen i gang igen? Det spørgsmål blæser stadig i vinden, og hos Fredericia HK tvivler direktør Thomas Larsen på, at det kommer til at ske.
Annonce

Fredericia: Det var nu for Fredericia HK.

Tiden, hvor klubben skulle gøre sig klar til nedrykningsslutspillet i håndboldligaen og den endelige kamp for at bevare sit liv i ligaen. Men så blev verden fanget i corona virusens greb, og dermed blev alle planer skrinlagt.

Alle rækker under ligaen og 1. division er for længst aflyst, og nu går alle håndboldinteresserede mennesker og venter på, hvad der sker med de to bedste rækker. Der resterer to runder af grundspillet, og derefter var planen, at der skulle spilles slutspil og nedrykningsspil.

Hos FHK kan direktør Thomas Larsen ikke svare på, hvad der skal ske.

- Det er et godt spørgsmål. For hver dag der går, bliver det sværere og sværere for håndbolden overhovedet at komme i gang igen. Vi går ligesom mange andre og venter på, hvad Mette Frederiksen fortæller sidst på ugen, siger Thomas Larsen.

- Jeg tror ikke, at hun åbner op for at mødes 10 mennesker lige med det samme. Og det betyder så også, at vi ikke må træne lige med det samme, siger direktøren.

Er der en mikroskopisk chance for at få spillet de sidste kampe, griber man den. Det er jeg sikker på.

Thomas Larsen, direktør for FHK

Annonce

En mikroskopisk chance

Spillerne og trænerne er sendt hjem på den aftale om lønkompensation, som arbejdsmarkedets parter indgik i sidste uge og senere forbedrede. Det betyder selvsagt, at de ikke kan træne som de gerne ville, for de må ikke samles og spille håndbold. Det giver et efterslæb.

- Hvis vi skal være ansvarlige overfor spillerne, skal de vel træne fire uger, før de er klar igen. Kommer vi i gang i maj, har pausen varet i to måneder, og det tager tid at spille sig i en form, der gør det ansvarligt at spille kampe, siger Thomas Larsen.

Divisionsforeningen og DHF gør alt for at få afviklet den sidste del af sæsonen.

- Er der en mikroskopisk chance for at få spillet de sidste kampe, griber man den. Det er jeg sikker på, siger Thomas Larsen.

Annonce

Bekymret for sponsorerne

Fredericia HK ligger i ingenmandsland og er hverken i risiko for at rykke direkte ned eller gå i slutspillet. Den position er perfekt i forhold til en aflyst sæson, for der er ingen risiko for at blive nedrykket. Værre er det for Nordsjælland, der havde en lille chance for at leve med to sejre i de sidste to kampe. Den chance forsvinder, hvis sæsonen stopper med den nuværende stilling i tabellen.

Sæsonen var ved at gå på hæld på håndbolden, og samtidig er man ikke lige så afhængig af tv-penge, som man er i eksempelvis fodboldens Superliga, hvor der er mange millioner på spil. Spilles kampene ikke, kan det slå bunden ud af superliga-klubbernes eksistensgrundlag. I håndbold er tv-aftalen slet ikke så lukrativ, og dermed skal kampene ikke død og pine spilles på grund af tv.

Men der kommer et økonomisk efterslæb på grund af corona virus. Især i forhold til budgetterne i næste sæson.

- Vi er hjemme økonomisk i denne sæson, men når man kigger fremad til den næste, kan jeg godt se udfordringer. Vi lever af sponsorerne, og de kender ikke eftervirkningerne af det her. Dem, vi har snakket med, er positive, men der er hele tiden det her "hvis", siger Thomas Larsen.

FHK mangler to kampe i grundspillet: Hjemmekampen mod Lemvig-Thyborøn og udekampen mod TTH Holstebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Se billederne: Nu skal Horsens Fjords havmiljø forbedres - frivillige sætter titusindvis af ålegræsplanter i fjordbunden

Skanderborg

Tyve stjal pengeskab fra skole

Hedensted

Gennemrodede hus under indbrud

Debat

Forbrugerne stemmer med gaflen

Annonce