Annonce
Brande

Festlig indvielse: Solen skinnede over Solbakken

94-årige Asta Krogh Nielsen klippede den røde snor til pavillonen - assisteret af Anna Marie Pedersen, der er formand for aktivitetsrådet. Centrets aktivitetsmedarbejder Tina Rasmussen ses lige bag Asta Krogh Nielsen. Foto: Peter Hald
Plejecentret Solbakken genindviede pavillon og holdt samtidig olympiade for beboerne.

Ejstrupholm: Plejecentret Solbakken i Ejstrupholm summede af aktivitet det meste af onsdag 28. august. Det var nemlig tid for den årlige olympiade, hvor beboerne dyster i forskellige discipliner - og samtidig var det dagen, hvor plejecentrets have-pavillon blev genindviet.

Sagen er, at pavillonen har fået en bedre placering i plejecentrets have, så beboerne har lettere ved at bruge den. Derudover er der kommet ny flisebelægning.

Det blev en af plejecentrets ældste beboere, 94-årige Asta Krogh Nielsen, der fik æren af at klippe den røde snor til pavillonen.

- Ja, jeg er vel gammel nok, lød det lunt fra Asta Krogh Nielsen, der har boet på Solbakken i fire år.

Vinderne af Solbakkens OL-konkurrence blev samlet på terrassen. OL-dysten er en årligt tilbagevendende begivenhed på plejecentret. Foto: Peter Hald

Mange frivillige

Olympiaden og indvielsen havde samlet mange mennesker. 32 beboere deltog i OL-dysten, og så var der en masse frivillige med tilknytning til støtteforeningen Vennekredsen og plejecentrets aktivitetsråd.

Alt i alt anslog aktivitetsmedarbejder Tina Rasmussen, at der var godt 70 gæster til dagens begivenhed.

Solbakken er et af de plejecentre, der får støtte fra mange lokale frivillige. Anna Hansen, der er formand for Vennekredsen, oplyser, at støtteforeningen har næsten 100 medlemmer, hvoraf mange bor i Ejstrupholm. Sammen med aktivitetsrådet er der sat gang i meget frivilligt arbejde såsom kørestole-skubning, buskørsel og ikke mindst hjælp til arrangementer.

De mange frivillige fik stor ros for deres arbejde ved indvielsesfesten, men der vankede også skulderklap til personalet.

Mange af beboerne var som nævnt med i OL-dysten, der omfattede så forskellige sportsgrene som stafet, bowling, dart, kasteplade-konkurrence og en dyst med ordsprog.

Der var diplomer til alle og medaljer til dem, der kom på første,- anden,- og tredjepladsen... og Guldbarre-chokolade til alle, også i sukkerfri varianter til dem med diabetes.

90-årige Johannes Bach var en af deltagerne på det hold, der fik tredjepladsen. Han mente dog, at der blev gjort lidt rigeligt stads af ham:

- Jeg nåede altså at kun at spille én gang med en bowlingkugle, afslørede han.

90-årige Johannes Bach med sit OL-diplom. - Jeg nåede altså kun at kaste én bowlingkugle, tilstod han. Johannes Bach var for en årrække siden ejer af Ejstrupholm Flyveplads, der siden har skiftet ejer et par gange. Foto: Peter Hald
Anna Hansen er formand for Solbakkens Vennekreds, der tæller 100 medlemmer. Vennekredsen bidrager flittigt til det frivillige arbejde på centret. Foto: Peter Hald
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Endnu et mislykket forsøg: Tre upålidelige pile udsætter behandling af syg vildhest

Annonce