Annonce
Odder

Festløs sommer: arrangører håber på begrænset tab

Ingen byfest og intet kræmmermarked til august. Statsminsterens forbud mod arrangemeneter med mange mennesker sammen gælder indtil 1. september. Det betyder aflysning af mange sommerfester i Odder Kommune. Arkivfoto
Folkene bag Odder byfest og Hou Havnefest ser frem til en hjælpepakke til trængte foreninger.
Annonce

Odder: Med mandagens udmelding fra statsministeren blev det sidste håb om, at sommerens festivaler og store arrangementer kan afvikles, slukket. Lokalt betyder det, at blandt andet Sondrup Marked, Hou Havnefest, Odder Byfest, Gylling Byfest og Tunø Festivalen må aflyses.

Avisen har forsøgt at få en kommentar fra nogle af de berørte arrangører, og her er stemningen generelt mismodig. Dog har folkene bag både Hou Havnefest og Odder Byfest et spinkelt håb om, at aflysningen ikke nødvendigvis behøver betyde et stort tab.

- Nu skal vi lige have afbestilt vores musik og de store telte, men kan det lade sig gøre, kan vi forhåbentlig komme videre uden gæld. Ellers mister vi op mod 120.000 kroner. Og uanset hvad, kommer til at kunne mærkes i vores forening, at vi går glip af indtægterne fra vores årlige loppemarked, fra havnefesten og fra de penge, vi normalt tjener ved at være p-vagter på Hou Havn under den årlige Tunø Festival. De tre ting plejer hvert år at give os en indtjening på 150.000-200.000 kroner. Og dem går vi glip af i år, siger formanden for Hou Hallens Venner Jon Jensen, der håber på en hjælpepakke fra Folketinget.

Annonce

Festival refunderer

Hvad angår Odder Byfest fortæller formanden for byfestkomiteen Thomas Tikjøb, at han også håber på, at aflysningen kan ske uden et alt for stort tab for arrangørerne. I hvert fald har komiteen allerede lavet en aftale med duoen Sko & Torp om, at de i stedet skal optræde til Under Bøgen i 2021.

- Odder Byfest er som bekendt en fest, hvor ni foreninger og to-tre private aktører deltager. Det betyder, at hver forening selv står for at aflyse leje af telte, musik og så videre. Selv er jeg en del af Ørting Falling Ungdoms- og Gymnastikforening, som i samarbejde med Gylling Sport & Idræt, Odder IGF Fodbold og Odder Cykelklub står for teltet Sydens Perle og Odder Kræmmermarked. Jeg regner med, at vi kan komme ud af vores aftaler uden gæld. Men det ændrer ikke på, at vi også går glip af de indtægter, som vi ellers hvert år henter ind til vores respektive foreninger. og det er et stort tab, siger formanden, der håber på en eller anden form hjælpepakke til de snart trængte foreninger.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Tunø Festivalen, men allerede før statsministerens tale mandag, oplyste ledelsen på festivalens Facebookside, at såfremt årets festival bliver aflyst, får man sine billetter refunderet, dog uden billetgebyr og eventuelle forsendelsesomkostninger.

Heller ikke Sondrup Marked har meldt noget ud, mens folkene bag Gylling Byfest allerede før talen mandag aften havde aflyst den årlige fest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Vaccinerer 400-500 om dagen - og trods besværlig start er ikke en dråbe vaccine gået til spilde

Horsens

Nu er Danmarks største bilvask klar i Horsens

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Horsens

Læser spørger ind til spærring af Sundvej: Her er planen for bybusserne

Annonce