Annonce
Skanderborg

Festivaltoiletter på Smukfest: Nu med kaffegrums fra frivilliges kaffedrikning

Sådan ser den specialfremstillede sæbe ud, der i år ligger på håndvaskene i Smukfests toiltetvogne. Pressefoto

På Smukfests toiletter er grums kommet til nytte.

SMUKFEST: Kaffegrums er ikke længere blot affald. Flere og flere får øjnene op for grumsets egenskaber, når det kommer til blandt andet personlig hygiejne, og derfor ender grumset i stigende grad i tuber, pakker og på flasker fremfor på forbrændingen.

Smukfest er ingen undtagelse, her har noget af grumset fra de frivilliges kaffedrikning op til festivalen i år fundet vej til håndsæben på festivalens toiletter.

I et pilotprojekt foranlediget af Agro Business Park, i regi af Innovationsnetværket for Biomasse (INBIOM) og projektet CØ-Hub, har kaffefirmaet Peter Larsen leveret bønnerne, og virksomheden Kaffe Bueno har raffineret kaffegrumset og fremstillet sæben.

- Sæben er ikke kun en gimmick. I dag ved alle damebladslæsere, at kaffegrums er godt til for eksempel at vaske hår i. I fremtiden vil der være kommercielle kræfter - også danske - som vil udnytte dette, siger Jacob Mogensen fra Agro Business Park og netværksleder for INBIOM i en pressemeddelelse.

Han oplyser, at produktet lige nu ikke kan konkurrere på pris med alternativerne, men at det kan noget andet.

- Udover at demonstrere, at genanvendelse kan finde sted alle steder, så fortæller det en historie og minder os om at tænke lidt mere over vores ressourceforbrug på en lavpraktisk og sjov måde, mener han.

Jacob Mogensen er sikker på, at genanvendelse af kaffe bliver en stor forretning i fremtiden, og det samme er partneren Kaffe Bueno, der i øjeblikket er ved at rejse finansiering til udvidelse af Skandinaviens første kafferaffinaderi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Frisøren har været savnet

Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce