Annonce
Horsens

Festivaler fylder Horsens: Masser af liv takket være de frivillige

Middelalderfestivalen er en af de store arrangementer, der kræver mange frivillige. PR-foto
Kommunen står for flere store arrangementer i løbet af sommeren i Horsens, men de vil aldrig blevet til noget, hvis ikke de frivillige vil være med.

Horsens: Sommeren i Horsens byder på både en middelalderfestival, en teaterfestival og to musikfestivaler, og det er alt sammen med til at skabe liv i byen og tiltrække masser af gæster. Men for at festivalerne overhovedet kan blive til noget, kræver det, at mange frivillige vil give en hånd med.

- De frivillige gør en kæmpe indsats for kulturen i Horsens. Uden dem kunne vi slet ikke løfte så mange store arrangementer, som vi gør i kommunen, fortæller kultur- og eventchef i Horsens Kommune, Lasse Schuleit, i en pressemeddelelse.

Annonce

Det er Horsens Kommune, der, sammen med en række samarbejdspartnere, er arrangør af festivalerne, og lige siden Landsstævnet i 1990 satte gang i Horsens' udvikling som kultur- og eventby, har de frivillige spillet en helt særlig rolle i den måde, man skaber de store kulturarrangementer i kommunen.

- De frivillige kræfter spiller også en stor rolle i mange af vores samarbejdspartneres arrangementer - for eksempel Rock i Lunden og de store koncerter. Og så må vi heller ikke glemme, at der er rigtig mange arrangementer og fritidsaktiviteter i løbet af hele året, som bliver planlagt og afviklet udelukkende af frivillige kræfter - både i Horsens midtby og rundt omkring i kommunens mindre lokalsamfund. Det er en måde at skabe liv og engagement i det lokale kulturliv, som jeg synes, vi kan være stolte af her i Horsens, siger Lasse Schuleit.

Der er som regel altid plads til frivillige, man kan se en oversigt med informationer og tilmelding på kommunens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Det kan ramme andre at tage barnet ud for at holde ekstra ferie

Er det i orden at tage sit barn ud af skolen uden for skoleferierne, fordi det passer forældrene bedst at rejse på "skæve" tidspunkter? Tja, hvis Horsens Folkeblads følgere på Facebook er en rettesnor, er det helt op til forældrene. Omvendt slår lokale skoleledere fast, at det altså betyder noget at komme i skole hver dag - ikke mindst for klassens trivsel. Jeg kan godt forstå, at mange jagter en ski- eller solferie uden for de hundedyre rejseuger. En familie sparer mange penge ved at rykke afgangen en uge eller to. En anden anfører, at det for eksempelvis en sygeplejerske ikke er et ta' selv-bord at vælge ferie. Også et validt argument. I det hele taget lever mange i dag et arbejdsliv, hvor ferieugerne langt fra er skåret i granit. Traditionerne har flyttet sig gevaldigt på det punkt i de seneste generationer. Men der er også ting, der trækker alvorligt den anden vej: Antallet af forældre, der beder om fri på børnenes vegne, er stigende i Horsens Kommune. Det sker flere end 2000 gange på et skoleår - mod godt 1600 for bare tre år siden. En enkelt fridag til moster Odas begravelse tæller ikke med her. Vi taler om minimum fem dage inden for en kalendermåned, så i praksis handler det om ferierejser. Fortsætter den tendens, ender vi med klasser, hvor der i nogle uger bliver langt mellem eleverne. En skoleforsker i Politiken har også en pointe med følgende udmelding: - Danske forældre har en forbrugeragtig holdning til skolen. Forstået på den måde, at de ser det som skolens opgave at levere et godt tilbud til eleverne. Men deres egen indsats tænker de måske ikke så meget på at prioritere. Nej, et barn mister ikke vigtig læring af at være væk en uge eller fire i løbet af folkeskoleårene. Men handlinger har konsekvenser for andre: Lærere, skoleledere og ikke mindst klassekammeraterne. - Det er ren egoisme at tage barnet ud, lød det fra en forælder i Folkebladet. Så langt vil jeg ikke gå, for den enkelte kan have gode grunde til at bede om fri. Men tænk over signalet, der sendes: Det bør ikke være noget, "man bare lige gør".

Horsens For abonnenter

Anders har fire hektar jord under vand: Flaskehals på Gudenåen gør hans marker værdiløse

Horsens

Vandet er faldet 30 cm: Vi har været meget heldige

Annonce