Annonce
Horsens

Festivaler fylder Horsens: Masser af liv takket være de frivillige

Middelalderfestivalen er en af de store arrangementer, der kræver mange frivillige. PR-foto
Kommunen står for flere store arrangementer i løbet af sommeren i Horsens, men de vil aldrig blevet til noget, hvis ikke de frivillige vil være med.

Horsens: Sommeren i Horsens byder på både en middelalderfestival, en teaterfestival og to musikfestivaler, og det er alt sammen med til at skabe liv i byen og tiltrække masser af gæster. Men for at festivalerne overhovedet kan blive til noget, kræver det, at mange frivillige vil give en hånd med.

- De frivillige gør en kæmpe indsats for kulturen i Horsens. Uden dem kunne vi slet ikke løfte så mange store arrangementer, som vi gør i kommunen, fortæller kultur- og eventchef i Horsens Kommune, Lasse Schuleit, i en pressemeddelelse.

Annonce

Det er Horsens Kommune, der, sammen med en række samarbejdspartnere, er arrangør af festivalerne, og lige siden Landsstævnet i 1990 satte gang i Horsens' udvikling som kultur- og eventby, har de frivillige spillet en helt særlig rolle i den måde, man skaber de store kulturarrangementer i kommunen.

- De frivillige kræfter spiller også en stor rolle i mange af vores samarbejdspartneres arrangementer - for eksempel Rock i Lunden og de store koncerter. Og så må vi heller ikke glemme, at der er rigtig mange arrangementer og fritidsaktiviteter i løbet af hele året, som bliver planlagt og afviklet udelukkende af frivillige kræfter - både i Horsens midtby og rundt omkring i kommunens mindre lokalsamfund. Det er en måde at skabe liv og engagement i det lokale kulturliv, som jeg synes, vi kan være stolte af her i Horsens, siger Lasse Schuleit.

Der er som regel altid plads til frivillige, man kan se en oversigt med informationer og tilmelding på kommunens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Malerfirma hyrede coach til at hjælpe sig gennem fusion: - Vi stod med 38 medarbejdere, der havde vidt forskellige måder at gøre tingene på

Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce