Annonce
Kultur

Festivaler aflyser på stribe: Farvel til ABC Beach Party, mens Grøn Koncert stadig afventer

Danske festivaler aflyser på stribe efter genåbningaftale sætter et loft på store forsamlinger på 2.000 deltagere. Grøn Koncert, der kommer til Randers 11. juli, er på nuværende tidspunkt endnu ikke afklarede med, om koncerten kan gennemføres. Arkivfoto: Morten Rygaard
De politiske aftale om yderligere genåbning af samfundet sætter et konkret loft på 2.000 deltagere til store udendørs arrangementer - det har fået flere af sommerens festivaler til at aflyse.

Randers: Roskilde Festival, Northside, Tinderbox og Jelling Festival. Det er bare et udpluk af de danske festivaler, der har måttet trække stikket på sommerens festligheder som følge af den politiske aftale om genåbning, som samtlige af Folketingets partier på nær Nye Borgerlige blev enige om natten til tirsdag.

I aftalen fastsættes der, at der fra 21. maj og frem til 1. august vil være et loft på 2.000 gæster til arrangementer opdelt i sektioner af i alt 200, og det er dette loft, der har givet dødsstødet til flere af sommerens festivaler.

ABC Beach Party aflyser strandfest

Det nye loft på udendørsforsamlinger betyder også en aflysning af Radio ABCs Beach Party på Grenaa Strand, der stod til at løbe af stablen 17. juli. Det fortæller Radio ABCs direktør Ole Søndergaard.

- Det er ærgerligt, men forståeligt, siger han og fortsætter:

- Vi var langt med vores planer og havde fået lavet udkast til at afholde det sektoropdelt. Vi døde i den politiske prioritering om genåbning.

Annonce

Grøn Koncert er stadig uafgjort

I Randers står der også blandt andet Grøn Koncert på festivalplakaten den 11. juli, hvor man i forvejen har nedbragt antallet af deltagere fra 35.000 til 10.000, men selv det har med nattens aftale nu vist sig ikke at kunne lade sig gøre at gennemføre det på oprindelige facon.

Grøn Koncert har for nuværende ingen kommentarer, men arbejder på at kunne melde ud, hvad det får af konsekvenser for koncerten i Randers - og for de 15 andre koncerter rundt om i landet, som på nuværende tidspunkt er planlagt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Så faldt dommen efter dødsvold i Lunden: To mænd kendt skyldige i vold med døden til følge

Hedensted For abonnenter

Byrådsmedlem nægter holdningsskifte efter stemmeflyt: - Jeg havde sagt ja til noget, jeg i bund og grund ikke var enig i

Annonce