Annonce
Odder

Festival skyder med spredhagl

Annonce

Læserbrev: Åbent brev til Festivalforeningen Tunø (forkortet)

Jeg kan uden overdrivelse sige, at jeg har haft de sjoveste stunder i mit liv på Tunø Festival. Jeg har grinet, så tårerne trillede og mavemusklerne gjorde ondt. Det har i mange år være årets højdepunkt. Derfor er det også med tristhed, at jeg observerer, hvad Tunø Festival er endt ud med at være.

I en tid hvor festival-Danmark aldrig har haft det bedre, undrer det mig, at man år efter år ikke kan sælge billetter nok, og det endda til en festival med en unik placering og med tætte bånd til landets andenstørste by?

Tunø Festival taler om, at man i højere grad vil satse på de unge og derigennem prøve at skabe sig et nyt fast publikum. Men er det vejen at gå? Tunø som ferieø har altid primært været for familien og de modne gæster. Jeg er overbevist om, at det er her man skal hente sine kunder. Nu bliver der skudt med spredehagl, hvor alle bliver ramt lidt, men for få bliver ramt nok. Et andet fejlskud er hegnet. Før i tiden var festivalen en del af Tunø. Tunø var en del af festivalen og gæster, der kom til øen, kunne få sig en dejlig oplevelse uden at købe billet, de havde blot ikke adgang til teltet, hvor musikken var. Til gengæld kunne de smide penge i boderne, skabe liv på pladsen og give mund til mund reklame. Nu er det en kedelig fornøjelse bag hegnet, med få mennesker og ingen stemning. Tunø er et dejligt og specielt sted med fantastiske omgivelser og folk har en følelse af samhørighed. Men hegnet lukker øen ude og festivalgæsterne inde. Tunø skal indgå i festivalen mere end blot i navnet, det er dét, der er det unikke ved festivalen og dét, der sælger billetter.

Min oplevelse er, at ånden er forsvundet fra festivalen, hvilket bl.a. afspejles i frafald af frivillige. Men hvem gider også at arbejde gratis et døende sted, hvor man ikke kan se sig selv, og ikke ved hvilken retning man skal trække i? Hvis jeg havde ansvar for et arrangement som de faste kunder forlod og der ikke kom nye til, så havde jeg gentænkt mine beslutninger.

Jeg er slet ikke i tvivl om at folkene bag har truffet valg for at lave en god Tunø Festival, men det har ikke været de rigtige valg. Hvis man ikke kan præstere bedre end man gør nu, så hold op, det er ikke kønt at se på.

Jeg har aldrig arbejdet på festivalen og har heller ingen planer om at gøre det. Men jeg forbeholder mig min ret og pligt, som en af de mest vedholdende kunder, til at sige min mening.

I håb om at Tunø igen får en god festival.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Se billederne: Nu skal Horsens Fjords havmiljø forbedres - frivillige sætter titusindvis af ålegræsplanter i fjordbunden

Horsens

Tyve stjal pengeskab fra skole

Hedensted

Gennemrodede hus under indbrud

Annonce