Annonce
Skanderborg

Festival jubler over Lukas Graham og lune Larsen

Sølund Festival er en kende stolt over, at det igen i år er lykkedes at få Lukas Graham på plakaten. Især da han kun giver yderligere en festivalkoncert i Danmarki år. "Det er godt booking-arbejde," siger Lasse Mortensen. Arkivfoto

Festivalen oplever, at opbakningen til 'den gode sag' har trukket endnu flere støtter til.

SKANDERBORG: Festivalledelsen Sølund Musik Festival glæder sig over, at så mange støtter op om festivalen, der hvert år trækker mange udviklingshæmmede til byen.

Støtten er ikke blevet mindre efter, at festivalen de seneste år er gået forrest i kampen for at få lempet reglerne, så udviklingshæmmede igen får større mulighed for at bruge deres egne penge til aktiviteter i fritiden, hvor de har brug for at have en kendt ledsager med.

Da der viste sig et flertal i Folketinget for at ændre reglerne, væltede det ind med rosende hilsener til festivalen på Facebook.

- Der er sågar folk, der har sendt os blomster, og mellem 200 og 300 skrev til os på Facebook. Vi har fået lavet så meget positiv larm, at vi er et rigtig godt brand i dag. Vi er nogle, folk godt vil blive set sammen med. Derfor omorganiserer vi os i år, så vi blandt andet får en kommunikationschef og mere styr på kommunikationen om festivalen, siger festivalforeningens formand, Lasse Mortensen.

Annonce

På musiksiden har bookerne også oplevet stor opbakning.

Lukas Graham, der første gang optrådte på Sølund Musik Fstival i 2016, giver kun to festivaljob i Danmark år. Det ene er på Tinderbox, det andet er på Sølund Festival.

- Vi er også superglade for, at vi har fået en aftale med Kim Larsen. Han har haft 31 udsolgte koncerter i efteråret og vinteren, og de var udsolgt på otte dage. Alle vil have ham, så vi er rigtig glade for, at han er hos os i år. Han har jo spillet her masser af gange. Det samlede flotte musikprogram, vi kan præsentere i år, afspejler, at der banker et stort socialt hjerte i den danske musikbranche, siger Lasse Mortensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Sølunds sansehus forfalder: Vi kan simpelthen ikke være dette bekendt

Læserbrev: Da jeg som socialudvalgsformand i 2012 viste dronning Margrethe rundt i Sølunds sansehus, var jeg meget stolt over at kunne vise dronningen Sølunds guldhorn (navnet kommer af, at huset form er som et guldhorn) I dette hus kunne Sølunds beboere, som har betalt huset, få en oplevelse, hvor sanserne kom i brug. En døvstum beboer kunne liggende i en vandseng opleve rytmen i kroppen via vandsengen. Et andet rum kunne via mange skærme vise oplevelsen, når man sejlede på Gudenåen og Ry-/Silkeborg-søerne. Det rum kunne via kontakter omdannes til et kirkerum, og der kunne afholdes gudstjeneste. Kirkerummet blev i øvrigt indviet af daværende biskop Kjeld Holm. Lige udenfor sansehuset var der en mindemur, hvor beboerne kunne sætte lys, når sorgen over en afdød ven eller et familiemedlem skulle bearbejdes. Husets sansehave blev til virkelighed ved, at Hedeselskabet og fhv. borgmester Aleksander Aagaard donerede et anseeligt beløb. Alt sammen noget, Sølund og Skanderborg Kommune med rette kunne være stolte over at kunne tilbyde Sølunds beboere. Beboere, for hvem det ellers kunne være sparsomt med oplevelser. Og da jeg forleden gik tur i området og lagde ruten forbi Sansehuset, var der at se kun minderne tilbage. Jeg fik det rigtigt dårligt. Huset ser forladt ud. Haven er groet sammen. Mindemuren ligner ikke en mur, der er værd at mindes. Murstykker er faldet ned, så vand og dermed frost rigtig kan få fat. Da den nye børnehave med adresse på Sølund skulle vedtages, bragte jeg sansehsuet i forslag, hvilket jeg aldrig skulle have gjort, og det var endda før, at "kloge kvadratmeter" havde fundet sit indtog i Skanderborg Kommunes ordbog. Jeg ved godt, at der er mange gode undskyldninger for, hvorfor man ikke lige kan gøre dette og hint, men alligevel kan vi simpelthen ikke være dette bekendt. Dette er værdier, bygget omkring 2010, som blot får lov at forfalde. Vi bruger masser af penge på at bygge masser af mursten, mens andet forfalder. Kan det virkeligt være rigtigt, kære borgmester og byråd?

Annonce