Annonce
Skanderborg

Festival jubler over Lukas Graham og lune Larsen

Sølund Festival er en kende stolt over, at det igen i år er lykkedes at få Lukas Graham på plakaten. Især da han kun giver yderligere en festivalkoncert i Danmarki år. "Det er godt booking-arbejde," siger Lasse Mortensen. Arkivfoto

Festivalen oplever, at opbakningen til 'den gode sag' har trukket endnu flere støtter til.

SKANDERBORG: Festivalledelsen Sølund Musik Festival glæder sig over, at så mange støtter op om festivalen, der hvert år trækker mange udviklingshæmmede til byen.

Støtten er ikke blevet mindre efter, at festivalen de seneste år er gået forrest i kampen for at få lempet reglerne, så udviklingshæmmede igen får større mulighed for at bruge deres egne penge til aktiviteter i fritiden, hvor de har brug for at have en kendt ledsager med.

Da der viste sig et flertal i Folketinget for at ændre reglerne, væltede det ind med rosende hilsener til festivalen på Facebook.

- Der er sågar folk, der har sendt os blomster, og mellem 200 og 300 skrev til os på Facebook. Vi har fået lavet så meget positiv larm, at vi er et rigtig godt brand i dag. Vi er nogle, folk godt vil blive set sammen med. Derfor omorganiserer vi os i år, så vi blandt andet får en kommunikationschef og mere styr på kommunikationen om festivalen, siger festivalforeningens formand, Lasse Mortensen.

Annonce

På musiksiden har bookerne også oplevet stor opbakning.

Lukas Graham, der første gang optrådte på Sølund Musik Fstival i 2016, giver kun to festivaljob i Danmark år. Det ene er på Tinderbox, det andet er på Sølund Festival.

- Vi er også superglade for, at vi har fået en aftale med Kim Larsen. Han har haft 31 udsolgte koncerter i efteråret og vinteren, og de var udsolgt på otte dage. Alle vil have ham, så vi er rigtig glade for, at han er hos os i år. Han har jo spillet her masser af gange. Det samlede flotte musikprogram, vi kan præsentere i år, afspejler, at der banker et stort socialt hjerte i den danske musikbranche, siger Lasse Mortensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

Derfor vil det været rart at få et klart og tydeligt udsagn: Er I med, eller er I ikke med, V og K?

Læserbrev: Fredag 11. oktober 2019 var der indkaldt til pressemøde på rådhuset på Fælleden. Her ville samtlige partier i byrådet præsentere budgetaftalen for 2020, der netop var indgået. Igen var det lykkedes at få alle partier med i forliget - og det var faktisk lidt af en bedrift. For budgettet indebar mange ubehagelige dilemmaer og mange besparelser. Ikke mindst fordi Skanderborg Kommune havde behov for at finde besparelser for det, der svarer til 60 mio. kr. årligt. Besparelser, der nu skal indfases over de kommende år. Der er rigtig mange ubehagelige ting i det budget, der blev indgået. Besparelser og beslutninger, som ingen af byrådets partier brød sig om. De svære beslutninger var dog nødvendige - det var alle enige om. Det spørgsmål, der rejser sig i dag, er dog, om vi dengang i oktober glædede os for tidligt over, at byrådet kunne stå sammen i en vanskelig situation. Siden budgettets vedtagelse har vi med stadig større forundring iagttaget, at især Konservative, men også Venstres borgmesterkandidat i blandt andet læserbreve og på de sociale medier har taget afstand fra dele af det budget, de selv står bag, og at de hermed flygter fra deres medansvar. I øjeblikket bliver der foretaget en række analyser, beregninger og vurderinger af mange af de forhold, budgetaftalen indeholder. Det handler især om strukturen på dagtilbuds-, skole- og specialskoleområdet, som allerede har trukket mange avisoverskrifter. Analysearbejdet er sat i værk, fordi alle partier med budgettet var enige om, at vi skal turde at tilpasse vores struktur på disse områder, så vi alene skal bruge penge på nybyggerier, hvor det er helt nødvendigt. Dette vil nemlig sikre, at vi også fremadrettet - som minimum - kan opretholde det serviceniveau på driftssiden, som vi i dag kender i vores skoler og dagtilbud. Og det er vigtigt. Analyserne af, hvilke strukturændringer der er mulige og fornuftige at gennemføre, er omfattende, og derfor tager de tid. Men alle partier ved, at analyseresultaterne vil foreligge i løbet af foråret, ja, nogle af beregningerne vil allerede ligge klar i løbet af februar. Indtil vi kender resultaterne af analyserne, forholder vi os til den aftale, vi er med i, og venter tålmodigt. Det vil klæde de borgerlige partier at gøre det samme og ikke benytte populistiske metoder og undsige fælles beslutninger. Vi håber, at både Konservative og Venstres borgmesterkandidat står bag budgetaftalen, men bliver ærlig talt i tvivl. Derfor vil det været rart at få et klart og tydeligt udsagn: Er I med, eller er I ikke med?

Danmark

Få overblikket: Det kæmper borgmestrene om i slag om milliarder

Annonce