Annonce
Odder

Festival: Elever bliver sendt hjem med masser af musik

Mathilde Lisvad (t.v) er ikke i familiegruppe med Agnete Langvad Thomsen, Anna Otkjær Veile og Signe Thornqvist. Og derfor må de tre til højre godt kramme, mens Mathilde Lisvad skal finde sin egen gruppe, hvis hun trænger til at give et kram under den festival, der lukker skoleåret på Eriksminde Efterskole. Foto: Morten Pape
Ungdomslivet blev sat på pause i to måneder, og det tog hårdt på nogle elever.
Annonce

Bjerager: "Har du pløkker? De er her". Sådan lød et replikskifte, da elever på Eriksminde Efterskole gjorde sig klar til at deltage i skolens egen lille musikfestival. I stedet for den sædvanlige afslutning på skoleåret, så har skolen arrangeret tre dage med koncerter og boder.

- Jeg glæder mig til at høre de forskellige bands. For jeg ved ikke en skid om musik, siger Mathilde Lisvad.

Hun har noget at glæde sig til, mener Anna Okjær Veile, elev og pr-ansvarlig. Der er 11 navne på den sortgule festivalplakat, som blandt andet rummer som Liss, Baest, Lydmor og Troels Abrahamsen.

Agnete Langvad Thomsen (t.v.), Anna Otkjær Veile og Signe Thornqvist (t.h.) slog telt op, inden de kastede sig ud i festival-livet. Foto: Morten Pape


Jeg var megastresset over, at jeg ikke måtte se nogen og ikke måtte kramme folk.

Mathilde Lisvad


Eleverne har sovet i telt udenfor skolen siden onsdag aften, så der kan blive ryddet op inde på efterskolen, inden forældrene lørdag henter deres børn. Som mange andre blev eleverne pludselig sendt hjem, da coronavirussen gjorde sit indtog i Danmark.

- Vi fik at vide, vi skulle være hjemme i mindst to uger, så jeg pakkede til to uger. Det var alt for lidt. Det hele har været surrealistisk. I to måneder så jeg kun min egen familie. Jeg elsker dem, men det var lige for meget. Vi havde et ungdomsliv, men det blev sat på pause i to måneder, siger Agnete Langvad Thomsen.

Annonce

Hvem må vi kramme?

Undervisningen foregik via onlineplatformen Meet, og efter et stykke tid koncentrerede eleverne sig om de kreative valgfag. Skolen stillede også opgaver, som krævede kreativitet.

Da eleverne efter et par måneder fik lov at komme tilbage på efterskolen, var der halvanden måned tilbage af skoleåret. De blev delt op i mindre familiegrupper, som måtte have tæt kontakt.

- I starten kunne jeg ikke finde ud af, om jeg faktisk måtte kramme dem, jeg så, husker Agnete.

Mathilde Lisvad havde det også hårdt i den tid, eleverne var sendt hjem.

Mathilde Lisvad blev stresset under nedlukningen. Foto: Morten Pape

- Jeg var megastresset over, at jeg ikke måtte se nogen og ikke måtte kramme folk. Jeg havde ikke lyst til at stå op om morgenen. Det var så dejligt at komme tilbage og bare se mennesker. Det har været fedt at se folk igen, siger Mathilde Lisvad.

- Jeg havde også nogle dage, hvor jeg ikke rigtigt kunne klare at se folk på Meet. Jeg kunne jo ikke se dem rigtigt og være sammen med dem rigtigt. Det var meget drænende, tilføjer Signe Thornqvist.

Annonce

Berlintur blev aflyst

Eleverne skulle også have været på en tur til Berlin, og skoleåret skulle afsluttes med en telttur til Tunø. Nu må eleverne ligge i telt på en plæne udenfor skolen i stedet.

- Turene blev ikke til noget, så der var et kæmpestort overskud. Og så har vores forældre også fået penge tilbage. Lærerne bestemte sig for at lave en festival, og så er der også alle mulige workshops og boder, så det minder lidt om en festival, siger Anna Otkjær Veile.

Der er omkring 100 elever og 25 medarbejdere på skolen, og festivalen kan holdes, fordi det sker i privat regi. Derfor bliver eleverne på efterskolen nogle af de meget få, der oplever noget, der minder om festivalstemning denne sommer.

Der er så meget musik på Eriksminde Festival, at der blev lavet to scener. Foto: Morten Pape

- Vi kommer til at føle os mere sammentømrede, fordi alle er en del af det, siger Agnete Langvad Thomsen.

Lørdag samles alle elever i skolens hal til en fælles afslutning. Når deres forældre kommer, bliver de delt op i grupper, og de får lov at følge afslutningen på skærme. Alle pigerne skal begynde på en uddannelse efter sommerferien.

- Jeg tror, vi skal have noget online-undervisning. Men jeg håber, det kommer til at åbne lidt mere, siger Anna Otkjær Veile.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Hedensted

Galleri udstiller samlerobjekter

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce