Annonce
Hedensted

Festende unge får håndsrækning fra fritidsleder: - Som kommune har vi en forpligtelse til at hjælpe

Leder af kultur og fritid i Hedensted Kommune, Teresa Egballe, vil hjælpe kommunens unge med at få et fristed, hvor de kan holde fester. Arkivfoto
Det er vigtigt, at kommunen er attraktiv for børnefamilier, men det skal ikke kun være de mindste børn, der mærker det, mener leder af kultur og fritid.
Annonce

Hedensted: De festglade unge mennesker i Hedensted Kommune får nu hjælp til at få deres eget fristed.

Kommunens leder af kultur og fritid, Teresa Egballe, vil nemlig i dialog med de unge for at blive klogere på, hvad de har af ønsker til et sted i kommunen, hvor de uden at genere andre kan holde fest.

Den hjælpende hånd kommer efter, at Folkebladet har talt med 18-årige Mads Jensen fra Tørring, en af kommunens festende unge, der gav udtryk for sit og sine jævnaldrendes ønske om at få deres eget sted at holde fest. Efter artiklen, der blev bragt 15. juli, henvendte Teresa Egballe sig til Mads Jensen gennem et offentligt opslag på Folkebladets facebookside.

Her skrev hun, at hun gerne vil "være med til at hjælpe" de unge, og nu skal der så planlægges et møde mellem kommunen og de unge, fortæller hun.

- Jeg vil høre de unge om, hvad har de lyst til, og hvad skal det være for et sted. Ligeså vel som hvis det var en idrætsforening, der tog kontakt. Min tanke er at samle nogle af dem, der i forvejen arbejder med at udvikle steder i byen. Der har jo også været nogle problemer, så det kan være, at en SSP også kan være relevant at have med, siger Teresa Egballe.

Som kommune har vi ikke interesse i at understøtte, de drikker og ryger, men det her er jo deres fællesskab. Jeg er heldigvis ikke så gammel, at jeg ikke godt kan huske, hvordan det var. Så længe vi skaber et sted, hvor det kan foregå under ordnede vilkår, så synes jeg ikke, der er et problem med, at vi som kommune hjælper med at skabe et sted, hvor de unge kan have et fællesskab.

Teresa Egballe, leder af kultur og fritid

Annonce

Ikke en opfordring til druk

Fra hendes og kommunens side af bordet handler det om at bakke op om borgernes fællesskaber - foreninger såvel som fællesskaber for ældre og unge. Samtidig er det vigtigt, at kommunen skaber tilbud til borgere i den aldersgruppe, mener hun.

- Jeg synes, vi som kommune har en forpligtelse til at hjælpe borgere, der ønsker sig nogle faciliteter, videre. Vi skal gerne være attraktiv for børnefamilier, og det nytter ikke noget, at det kun er for børn mellem 0-10 år. Vi er også nødt til at være attraktiv, når de bliver større, siger Teresa Egballe.

Hun mener, at fester og at indtage alkohol er en del af de unges fællesskab og kultur. Det er dog ikke kommunens intention at opfordre til druk, men derimod at opfordre til fællesskab og hjælpe med at skabe rammer omkring det.

- Som kommune har vi ikke interesse i at understøtte, de drikker og ryger, men det her er jo deres fællesskab. Jeg er heldigvis ikke så gammel, at jeg ikke godt kan huske, hvordan det var. Så længe vi skaber et sted, hvor det kan foregå under ordnede vilkår, synes jeg ikke, der er et problem med, at vi som kommune hjælper med at skabe et sted, hvor de unge kan have et fællesskab, siger hun.

Annonce

Forventer oprydning

Affald ved pavilloner og i naturen efter de unges fester i det fri har skabt frustration blandt en del borgere, og det er netop en del af problemet med de unges fester. Teresa Egballe har dog en forventning om, at de unge vil udvise mere omtanke og respekt, hvis de får deres eget sted.

- Hvis man selv er med til at udvikle et sted, vil man have en større interesse for at hjælpe med at holde det ved lige og rydde op efter sig. Så det kan jeg sagtens se fungere, siger hun og fortæller, at der dog også følger nogle forventninger med, når man samarbejder med kommunen.

- Det er klart, at jeg har en forventning til, at alle, vi samarbejder med, rydder op efter sig selv, og at der ikke er ting, der er ulovlige. Samme forventning vil selvfølgelig møde de unge, men det tænker jeg heller ikke er noget problem, siger hun.

Unge fester i det fri

  • Folkebladet har i løbet af sommeren skrevet om festende unge i Hedensted Kommune, der har svinet til gene for det omkringliggende samfund.
  • Det har skabt debat i kommunens lokale facebookgrupper, hvor naboer til festerne har ytret deres utilfredshed.
  • 15. juli stod 18-årige Mads Jensen frem i Folkebladet med ønsket om, at få hjælp til at han og hans jævnaldrende kan få deres eget sted, hvor de kan feste uden at genere andre.
Annonce

Beliggenhed kan skabe problemer

Når det kommer til beliggenheden for de unges nye fristed, erkender Teresa Egballe, at der er en udfordring, som Mads Jensen også har givet udtryk for over for Folkebladet. For ligger fristedet for langt væk, risikerer man, at de unge ikke følger med, men nu skal mulighederne i første omgang afsøges, mener lederen for kultur og fritid.

- Det handler ikke kun om, hvilke faciliteter der er, men også om beliggenhed. Jeg har oplevet i tidligere udvikling af faciliteter, at det på den ene side godt må ligge lidt afskærmet, men det skal heller ikke, som han også er inde på, ligge for langt væk, så man ikke kommer derhen, siger hun og fortsætter.

- Det giver sig selv, at det kan være svært at finde det sted, men jeg synes, at vi i hvert fald skal gøre et forsøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

God vilje, men ingen garanti for flere penge til indkøb i AC Horsens

Odder

Hærværk: Flere sidespejle er ødelagt

Horsens

Tyve afsløret af overvågningskamera, mens de planlagde indbrud

Annonce