Annonce
Odder

Festen er væk: Diskotek ønsker natte-åbent

Medejer Andreas Skovsgaard-Larsen (t.v.) er sendt hjem med lønkompensation, mens Nicolaj Gyldenberg har kunnet arbejde på diskoteket. Det blev nyistandsat og åbnede under Crazy Daisy-navnet i januar i år. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Det giver ingen mening at åbne med indskrænkninger, mener Crazy Daisy-ejer. Han har så småt afskrevet 2020.

Odder: Det giver ingen mening, hvis diskoteker kun får lov at holde åbent til klokken 12 eller 02. Det mener Nicolaj Gyldenberg, der er medejer af Crazy Daisy i Odder.

Lige nu har barer lov til at holde åbent til midnat, men det vil være alt for restriktivt for et diskotek.

- Om vi så fik lov at holde åbent til klokken 02, ville det være for indskrænkende. Normalt driver vi forretning klokken 22-05, og vores primetime begynder klokken 02. Sådan er det alle steder, og hvis vi kun får lov til at holde åbent til klokken 02, vil vi stadig have brug for hjælp. Man kan ikke ændre folks vaner og få dem til at komme tidligere, hvis vi for eksempel valgte at åbne klokken 19, siger Nicolaj Gyldenberg.

Annonce

Får støtte

Diskoteket har sendt 25 ansatte hjem med lønkompensation, heriblandt medejer Andreas Skovsgaard-Larsen. Desuden får virksomheden støtte til de faste udgifter, og Nicolaj Gyldenberg har arbejdet lidt på diskoteket. Blandt andet er der sat spritbeholdere op flere steder.


Hvis verden var i farver, gad vi godt åbne til september. Men vi har ikke lyst til at åbne under forhold og restriktioner, der gør det næsten umuligt for os at drive virksomhed.

Nicolaj Gyldenberg, diskoteksejer


I næste uge skal Folketingets politikere diskutere fase 4 af genåbningen efter corona-udbruddet tidligere på året. Foreløbig hedder det, at de nuværende restriktioner for spillesteder, diskoteker og natklubber bliver fjernet 8. august. Men branchen er usikker på, hvad der kommer til at ske.

- Hvis verden var i farver, gad vi godt åbne til september. Men vi har ikke lyst til at åbne under forhold og restriktioner, der gør det næsten umuligt for os at drive virksomhed. Det væsentligste for os som branche er, at vi ikke kan åbne med afstandskrav. Vores forretninger handler jo om, at der skal danses, hygges, mingles og mødes nye mennesker, og så er det svært at drive forretning under de nuværende betingelser, mener Nicolaj Gyldenberg.

Annonce

Koster at lukke ned

Han har ikke lyst til at åbne diskoteket med snærende bånd eller udelukkende holde private fester.

- Man overvejer jo alt i sådan en situation som det her. Men der er for stor risiko ved det. Hvis vi tjener så meget som en krone, ryger vores mulighed for at få støtte. Lige nu koster det penge at holde lukket. Der er et hul efter hver måned, men vi skal nok komme igennem det. Der skal nok være et diskotek her på den anden side. Om det så er én måned eller seks måneder, så skal vi nok være der, og vi håber at få besøg af en masse glade mennesker, siger diskoteksejeren.

- Men vi tager 2020 og skriver det år ud. Jeg er optimist, men jeg er også realistisk. Vi har et ansvar i at skulle følge de retningslinjer, der er i forhold til store forsamlinger og i at danse op og ned ad hinanden. Det vil ikke være sjovt at få lov at åbne om to uger for så at blive lukket ned igen om otte uger. Vi sælger jo også ting som øl og vand, der har en vis holdbarhedsdato. Vi har allerede måtte kassere varer, og det koster jo også penge, tilføjer Nicolaj Gyldenberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce