Annonce
Horsens

Fest for erhvervslivet er aflyst, men fem priser skal fortsat deles ud:  Smadderærgerligt, men vi respekterer hvor vi står

Horsens Inspire plejer at blive holdt i Insero Atrium på Langmarksvej. Det gjorde sig også gældende i 2019, da en af de vindere, som konferencier Morten Resen kunne kalde på scenen, var isbutikken Paradis på Thonbogade. Arkivfoto: Morten Pape
Selvom festen er aflyst, vil Business Horsens stadig hylde det lokale erhvervsliv ved at uddele fem priser.
Annonce

Horsens: 300 mennesker ved runde borde, som er samlet for at netværke, er ikke foreneligt med coronapandemien.

Med det ræsonnement for øje har Business Horsens besluttet at sløjfe årets Horsens Inspire, som er den årlige hyldest til erhvervslivet.

- Vi er kommet til det tidspunkt, hvor vi for alvor skulle i gang med at planlægge årets Horsens Inspire, som der er en masse omkostninger forbundet med. Her gav det mening at stoppe op og spørge os selv, om vi tror på det, siger Anders Killmann Petersen, direktør i Business Horsens.

- Og uanset om der på det tidspunkt (5. november, red.) vil være forsamlingsforbud, eller om vi gerne må forsamles, men mange er nervøse og derfor ikke møder op, vil det være spild af penge. Derfor har vi besluttet i år at aflyse Horsens Inspire i den form, som vi kender det, siger han.

Annonce

En ny pris

Aflysningen kommer dog ikke til at skygge for den hyldestmæssige del. I tråd med tidligere år skal der således stadig deles priser ud til virksomheder, som har udmærket sig inden for en række kategorier.

Disse vandt sidste år

I 2019 vandt følgende virksomheder en pris ved Horsens Inspire:

  • Årets butik: Paradis på Thonbogade.
  • Årets spisested: Spisekammeret i Thonbogade.
  • Årets match: Trendhim
  • Årets iværksætter: IntelligentCity
  • Inspire-prisen: Velux

I år har Business Horsens føjet en ny pris til feltet, som sætter fokus på klimahensyn og bæredygtighed.

- Vi kalder det den grønne pris, der uddeles til en virksomhed, som har gjort en særlig god indsats inden for grøn omstilling, siger Anders Killmann Petersen.

- Der er meget fokus på co2-nedbringelse og bæredygtighed, og særligt under corona har vi set, at co2-udledningen er faldet blandt andet på grund af den reducerede flytransport. Det har inspireret os til at have en profil, der anerkender omstillingen til bæredygtighed, siger direktøren.


Det er smadderærgerligt, at det bliver formen i år, men vi respekterer, hvor vi står i øjeblikket. Vi vil stadig festliggøre dagen og fejre et fantastisk erhvervsliv i Horsens Kommune.

Anders Killmann Petersen, direktør


De to city-priser, som gives til årets butik og årets spisested, er i år slået sammen til én pris, årets butiksoplevelse. Derudover bliver der som vanligt delt priser ud til årets iværksætter, årets match, der gives til en virksomhed, der tager særligt ansvar for uddannelse, samt hovedprisen i form af Inspire-prisen.

Det vil sige, at der i alt bliver uddelt fem priser.

Annonce

Fejring hos fem virksomheder

Priserne, som materialiseres gennem en hestestatuette, vil blive uddelt på dagen, hvor Business Horsens vanen tro allierer sig med tv-personligheden Morten Resen og tager rundt og overrasker prisvinderne på deres adresser.

- Så i stedet for en festaften bruger vi en hel dag på at tage rundt til fem virksomheder og fejrer prisen med vinderne, siger Anders Killmann Petersen.

Hyldesterne vil blive optaget og klippet sammen til et indslag, som kan ses efterfølgende.

- Det er smadderærgerligt, at det bliver formen i år, men vi respekterer, hvor vi står i øjeblikket. Vi vil stadig festliggøre dagen og fejre et fantastisk erhvervsliv i Horsens Kommune, siger Anders Killmann Petersen.

Det er muligt at indstille kandidater til de forskellige kategorier frem til 6. oktober. Herefter vil en jury udpege tre finalister i alle kategorier pånær Inspire-prisen.

Annonce
Annonce
Horsens

Flot comeback blev ikke belønnet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce