Annonce
Debat

Fertilitetsbehandling: Hæv antallet af forsøg til det dobbelte - succesraten stiger og sikrer parret ro

Pernelle Jensen. Arkivfoto

Læserbrev: En af livets helt store gaver er at få børn, og der er noget særligt ved at holde en lille baby i sine arme.

Men desværre oplever cirka en fjerdedel af os problemer med at blive gravide, og jeg tænker, at de fleste godt kan genkende følelsen af, at man brændende ønsker sig en baby, men at det bare ikke vil lykkes, og efter flere måneders forsøg er det både frustrerende og kan også være hårdt for parforholdet.

Men så sker det som regel lige pludseligt, når man mindst venter det, og man bliver både glad og lettet. Men for nogen er der desværre ikke tale om måneder, men år, og jeg kan sagtens sætte mig ind i, at det må være meget opslidende.

Annonce

Så dem vil Venstre gerne hjælpe.

I dag er det muligt at få tre forsøg i det offentlige sundsvæsen til det første barn, herefter skal parret selv betale for yderligere forsøg samt selv betale for barn nummer to. Venstre foreslår, at hæve antallet af forsøg til det dobbelte, hvilket også betyder, at succesraten stiger med 20 pct. og sikrer parret den ro, som også er vigtig for, at det kan lykkes.

Derudover foreslår Venstre at tilbyde samme hjælp til barn nummer to.

Der fødes færre og færre børn i Danmark, og rent samfundsmæssigt kan det blive en udfordring i fremtiden, fordi vi bliver flere ældre, men færre til at bidrage til samfundet. Det er også en tendens, som vi ser i Fredericia, hvor vi for tredje år i træk oplever et fald i børnetallet.

Det er selvfølgelig ikke gratis at tilbyde den hjælp gennem det offentlige sundhedsvæsen, men det er midler, som kommer via finansloven, og jeg synes, det er en vigtig prioritering.


Det er en lille pris at betale, hvis det munder ud i, at flere par får deres højeste ønske opfyldt, nemlig at få en lille baby.

Pernelle Jensen


Det er en lille pris at betale, hvis det munder ud i, at flere par får deres højeste ønske opfyldt, nemlig at få en lille baby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce