Annonce
Ikast-Brande

Ferietid er tid for roemænd og insekthoteller - med visir og afstand

En kasse med remedier og en brugsvejledning var, hvad man fik udleveret på Vester Palsgaard Skovmuseum. Her er det fra venstre Rasmus Rohde Engskov, Louise Rohde Engskov, Ane Rohde og Melanie Tirsvad Sørensen. Foto: Jens Amtoft
Der var aktiviteter for hele familien på Vester Palsgaard Skovmuseum. Coronaen satte også sit præg
Annonce

Hampen: Det er efterårsferie, og det betyder fuld gang i aktiviteterne for hele familien på Vester Palsgaard Skovmuseum.

Folk strømmede til i løbet af onsdag og torsdag, men ikke alt var, som det plejede.

De besøgende blev mødt af museumsfolk og frivillige med visirer, og der var opstillet telte og borde, så man kunne undgå at komme for tæt på hinanden.

Det var taget en række forholdsregler i forhold til  den coronasmitte, der stadig hærger.

- Vi har i år pakket kit med vejledninger til folk, for at sikre, at man holder afstand. Tidligere år har vi hjulpet dem mere, men i år skal de klare det selv - men selvfølgelig hjælper vi, hvis de har brug for hjælp, sagde museumsinspektør Brit Vestergaard.

Museumsinspektør Brit Vestergaard med en roe og en roelygte. Foto: Jens Amtoft

Hun varselv iført visir og ved siden af hende lå en bunke sukkerroer, der skulle laves til roelygter.

Ved siden af hende stod Leif Thykjær, der er frivillig og desuden formand for museets støtteforening - ligeledes med visir. Han havde pakket kasser med alle de remedier, man skulle bruge for at lave såkaldte insekthoteller - små trækasser, der er bygget med henblik på at tiltrække insekter, for at sikre biodiversiteten.

- Der har været en rigtig fin tilstrømning de to dage. Vi må maksimalt være 50, og derfor har man skullet tilmelde sig på forhånd. Onsdag formiddag var der nok knap 40. Om eftermiddagen var der 20-25 stykker. Hvis folk er mødt op uden at have tilmeldt sig, er de kommet ind alligevel fordi, der har været ledige pladser. I dag (torsdag - red.) er der tilmeldt 24 her til formiddag og otte i eftermiddag, men der kommer formentlig flere, sagde Brit Vestergaard, mens folk indtog bordene med deres kasser med byggemateriale.

Der var ikke så meget hjælp at hente, som der normalt er, så sømmene måtte hives op et par gange, når de blev slået skæve. Foto: Jens Amtoft

De første til at gå i gang med at lave et insekthotel var Sonja Nielsen fra Brande og hendes to børnebørn Mille og Anton Lehmann  fra Ikast på hhv. 12 og ti år.

-  Vi har ikke været her på skovmuseet før, men nu tænkte jeg, at børnebørnene skulle med ud og se noget i efterårsferien. Når vi er færdige her, skal vi også prøve at strikke. Og vi skal lave edderkopper af kastanjer. Måske skal vi også lave en roelygte, sagde Sonja Nielsen, mens Mille Lehmann kæmpede med en hammer og et søn, der hele tiden bøjede.


Vi har ikke været her på skovmuseet før, men nu tænkte jeg, at børnebørnene skulle med ud og se noget i efterårsferien.

Sonja Nielsen, Brande


- Jeg har aldrig været her før, men det er hyggeligt, sagde hun inden hun igen gav sig i kast med hammeren.

Mille-My Meyland og hendes farmor var på Vester Palsgaard Skovmuseum for første gang. Her er de gået i gang med indendørs aktiviteter med kastanjer. Foto: Jens Amtoft

Ved et andet bord stod en familie fra Nr. Snede.

- Vi har tit været herude i efterårsferien, når der har været forskellige aktiviteter. Vi har tidligere været ude og lave æblemost og reb. Vi var enige om, at vi skulle lave et eller andet sammen i dag, så derfor tjekkede vi, hvad der skete herude, sagde Ane Rohde, der havde tre børn med, Rasmus Rohde Engskov, Louise Rohde Engskov og Melanie Tirsvad Sørensen.

- Det er en god måde at bruge sin efterårsferie på - det er lidt halvkoldt, men så kan man bare tage noget ekstra tøj på, sagde Rasmus Rohde Engskov.

Hvis efterårskulden blev for meget, kunne man komme indendørs, hvor der kunne lære at strikke en nålepude, eller man kunne lave en edderkop med kastanjer og garn.

Leif Thykjær og Brit Vestergaard havde taget visirerne.  Foto: Jens Amtoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce