Annonce
Hedensted

Femte punkthus skal bygges til efteråret, men af hvem?

Byggeriet er i fuld gang i Tørring Midtby, hvor der både bygges lejligheder (billedet) og et nyt kommunalt administrationshus. I mellem de to byggepladser er der nu lagt an til endnu et byggeri. En bygning med både butik og lejligheder. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Ifølge Hedensted Kommune er der fundet både en lejer og investor til et femte punkthus i Tørring Midtby. Intet er dog skrevet under endnu og ingen vil afsløre, hvem de hemmelige parter er.

Tørring: Meget tyder på, at endnu et byggeprojekt i Tørring sættes i gang til efteråret. Ifølge Hedensted Kommune er der nemlig fundet en lejer til det såkaldte femte punkthus, der skal bygges for enden af Østergade.

Bygningen, hvor planen er der både skal være butik og lejligheder, har været en del af udviklingsplanen for midtbyen i Tørring fra de første streger blev sat for flere år siden. Men projektet har længe været sparket til hjørne, da det ikke var lykkedes at finde både en investor og en lejer til butikslokalet.

Nu ser det dog ud til, at der er kommet hul på bylden. Ifølge en annonce fra Hedensted Kommune, der blev indrykket i Tørring Folkeblad 7. april, forventes byggeriet af det femte punkthus at gå i gang nu til efteråret.

Der er efter sigende både fundet en lejer til butikslokalet og en investor, der skal eje bygningen og udleje butikken. Nu arbejdes der med at finde et byggefirma, lyder det i annoncen. Hvem hverken lejer eller investor er, melder historien dog endnu noget om.

Annonce

Bygge- og anlægsprojekter i Tørring

Den aktuelle tidsplan for bygge- og anlægsprojekter i Tørring:
  • Broen over Gudenåen: I gang. Forventes afsluttet 19. juni 2020
  • Bredgade/Aagade: I gang. Forventes færdig maj/juni 2020
  • Domea/Stationsparken: I gang. Forventes færdig juni 2020
  • P-plads Sønderbrogade: Eksisterende bygninger rives ned maj til juli 2020
  • Administrationshuset: I gang. Forventes færdig februar 2021
  • Kloakarbejde - renovering og håndtering af vand: I gang på Bredgade/Aagade, øvrig del af byen forventes igangsat efter sommerferien 2020 og afsluttet efter sommerferien 2022.
  • Det femte punkthus: Forventet opstart efterår 2020
  • Torvet: Forventet opstart marts/april 2021

Yderligere info/kilde: www.hedensted.dk/toerringby

Grund i brug

Og det med god grund, for ifølge Hedensted Kommunes seniorkonsulent Johan Stadil Pedersen og ejendomsmægler Bendt Jensen, EDC, der har fået til opgave at sælge projektet, er der ingen underskrift sat endnu.

- Men jeg kan godt bekræfte, at jeg har fået lov til at sælge projektet nu. Jeg har tidligere talt med nogle forskellige parter, der kunne være interesseret i projektet, og dem vil jeg nu genoptage forhandlingerne med, lyder det fra Bendt Jensen.

Ifølge ham har udfordringen indtil nu været, at grunden, hvor det femte punkthus skal bygges, bruges af de byggefolk, der pt. er i gang med at bygge Hedensted Kommunes nye administrationshus. Men der er altså nu lavet en aftale, så projektet kan igangsættes til efteråret.

Glædeligt, men...

Det glæder blandt andet formand for Tørring Handelsstandsforening Henrik Hornemann. Men på samme tid vækker planerne også bekymring for den praktiske afvikling af den øvrige byudvikling, der blandt andet omfatter en renovering af det nærliggende torv.

- Det er rigtig glædeligt, hvis det lykkes at få bygget det femte punkthus. Men det er heller ingen hemmelighed, at vi, nu hvor byggeriet ikke kom i gang sammen med det andet, havde set en mulighed for at bruge grunden til parkering, når torverenoveringen skal gå i gang, forklarer Henrik Hornemann.

Udfordringen er dog ikke større, end den kan løses, mener Henrik Hornemann.

- Det er en mindre ulempe ved noget, der ellers er rigtig godt. Det kommer til at betyde, at vi skal være ekstra opmærksomme på, at torvet skal bygges i etaper og skal kunne laves inden for en overskuelig tidshorisont. Det er noget, vi har en fin dialog med kommunen og Udviklingsrådet omkring, siger Henrik Hornemann.

Coronaeffekt

Han understreger desuden, at det i lyset af både broarbejdet og coronakrisens indflydelse på butikkernes omsætning er blevet endnu vigtigere end nogensinde at renovere torvet på en måde, så butikkerne lider mindst mulig skade, mens arbejdet står på.

- Vi har en tegning til torvet klar og har haft det længe, men der er ikke slået to streger under noget endnu, og vi kigger nu på tegningen igen for at se, om der skal laves et nyt udspil, der passer bedre til den situation, vi befinder os i nu, lyder det fra Henrik Hornemann.

Renoveringen af torvet forventes at gå i gang til næste forår og være afsluttet i oktober 2021. Endelig projektering, borgerindragelse m.m. angående torveprojektet er planlagt til at finde sted i juni til oktober i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce