Annonce
Biler

Fem ting du bør tjekke, inden du kører på sommerferie

Bliver din bil kun brugt til kortere ture i hverdagen, kan du få ubehagelige oplevelser, hvis den skal holde til mange hundrede kilometers tur på sommerferien. Men du kan selv tjekke bilens tilstand og sikre dig, hvis uheldet skulle være ude - her er fem punkter, som enhver bilist ifølge Applus Bilsyn bør undersøge inden en lang køretur.
Annonce

.

Hvornår skiftede du sidst bremsevæske?

Gør dig selv og dine medrejsende en tjeneste og tjek bilens tilstand, blandt andet bremsevæsken, inden du kører på ferie. Foto: Applus Bilsyn.

Ophedet bremsevæske skaber lommer af luft i væsken, og det kan få bremserne til at sætte ud, ad. Skift derfor bremsevæsken hvert andet år.

Holder dækkene?

Der skal minimum være 1,6 millimeter mønsterdybde i dækkene. Arkivfoto: Colourbox.

Der skal minimum være 1,6 millimeter dybde i dækkenes mønster, men det anbefales at køre med mindst tre millimeter. Hvis du skal køre med bilen tungt pakket, kan du forebygge uheld og udskiftning af dæk på køreturen, hvis du skifter dæk, inden turen begynder. Tjek bilens instruktionsbog for det korrekte dæktryk og sørg for at dækkene er pumpet hårdt nok.

Er der lys i pæren?

Det kan spare dig for tid undervejs at medbringe et par ekstra pærer til bilens lygter. Arkivfoto: Colourbox.

Test at alle lygter på bilen fungerer - og køb et par erstatningspærer med til turen, så du ikke skal bruge tid på at finde dem, hvis en af lygterne sætter ud på ferien. Det samme gælder bilens sikringer.

Kan motoren afkøles?

Når du havner i en kø på motorvejen, er det vigtigt, at bilens kølesystem fungerer, så motoren ikke bliver overophedet. Arkivfoto: Colourbox.

Prøv at køre din bil varm og lad derefter motoren køre i tomgang. Der må ikke gå mere end et par minutter, før den elektriske blæser slår til. Det skal sikre, at motoren ikke bliver overophedet, når du - igen - havner i en kø på en tysk motorvej.

Tjek også at der er nok kølervæske på bilen, og at køleren ikke er tæret og utæt

Trænger bilen til ny olie?

Du bør tjekke oliestanden, inden du kører på ferie. Foto: Applus Bilsyn.

- Kører bilen kun korte ture i hverdagen, optager den en masse fugt eller vand i olien. Vandet fordamper, når bilen kører flere hundrede kilometer i træk, og så er oliestanden pludselig lav. Det medfører en høj temperatur i motoren, der til sidst bryder sammen, forklarer teknisk chef hos Applus Bilsyn Lars Kiholm.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Rema-lager venter på mundbind: Vi ville ikke hamstre på forhånd

Annonce