Annonce
112

Politiet løfter sløret efter dramatisk aktion på rasteplads: Fem tiltalt for omfattende våbenhandel

Det gav genlyd i både Danmark og Sverige, da tre personer under stor dramatik blev anholdt på rastepladsen ved Ejer Bavnehøj i starten af november. Foto: Daniel Bach Nielsen
De fem personer, fire mænd og en kvinde, blev sidste år anholdt i to koordinerede indsatser mellem Særlig Efterforskning Vest, svensk politi og Homeland Security Investigations i USA.
Annonce

ØSTJYLLAND: Det gav genlyd i både Danmark og Sverige, da tre personer under stor dramatik blev anholdt på rastepladsen ved Ejer Bavnehøj i starten af november.

Sagen blev straks mørkelagt, og alt, hvad Særlig Efterforskning Vest ville sige om sagen, var; det handler om international, grænseoverskridende kriminalitet. Det handler ikke om terror.

Nu er fem personer tiltalt i sagen.

To udenlandske mænd er tiltalt for at have forsøgt at købe 83 våben med tilhørende ammunition via Dark Web. To yderligere mænd og en kvinde er tiltalt for at skulle hente våbnene i Danmark og fragte dem videre til Sverige.

Så langt nåede våbnene ikke, da de fem sidste år blev anholdt i to koordinerede indsatser mellem Særlig Efterforskning Vest, svensk politi og Homeland Security Investigations i USA. Manden og kvinden blev anholdt under politiaktionen på rastepladsen ved Ejer Bavnehøj.

- Det er mig bekendt en af de største sager om våbenkøb på nettet i Danmark, og der er efter vores opfattelse tale om et meget organiseret, internationalt netværk af kriminelle, som har forsøgt at skaffe mange og farlige våben til kriminelle miljøer. De har opereret via Dark Web, via krypterede kommunikationstjenester og under et falsk alias, forklarer anklager i Særlig Efterforskning Vest, Signe Gråkjær.

Annonce

Fængsel op til 12 år

I følge Ritzau fremgår det af anklageskriftet, at i arbejdet med sagen har politiet brugt agenter. De har optrådt i rollen som sælgere, fremgår det af anklageskriftet.

Blandt de tiltalte er en svensk statsborger samt en rumænsk statsborger og tre serbiske statsborgere, der alle har tilknytning til Sverige, oplyser anklager Signe Gråkjær til Ritzau. De er i alderen fra 33 til 39 år.

Anklagemyndigheden har tiltalt alle fem for overtrædelse af straffelovens paragraf 192a ved at have forsøgt at anskaffe sig skydevåben og ammunition under særligt skærpende omstændigheder. Strafferammen for overtrædelse af § 192a er otte års fængsel. For de to bagmænd er der påstand om, at retten skal anvende § 88, der kan forhøje strafferammen med fængsel indtil 12 år.

Det forventes, at der falder dom 15. december 2020. Sagen starter 6. november 2020 ved Retten i Horsens, og der er afsat 12 retsdage.

Retten i Horsens har i dag bestemt, at de fem tiltalte skal være varetægtsfængslet frem til dom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Ungt ægtepar var endelig klar til at flytte ind i deres drømmebolig: Men to timer før fik de overraskende besked fra kommunen

Horsens

AC Horsens forlænger med James Gomez

Annonce