Annonce
Odder

Fem nye søer på vej: Tørre regnvandsbassiner skal fyldes med vand

For enden af den nye vej og i en sænkning ligger et såkaldt tørt regnvandsbassin. Det SAMN Forsyning nu ved at omdanne til et bassin, som skal indeholde vand hele tiden. Foto: Carina Mayner
Fem steder i Odder Kommune bliver der i disse år etableret såkaldte våde regnvandsbassiner i områder, hvor der i forvejen af og til samler sig vand.

Odder: Det har vakt en del undren, at der i det nordlige Odder, nærmere betegnet nord for krydset Knudsminde/Århusvej pludselig går en vej ind - foreløbig fyldt med køreplader.

Vejen kan være midlertidig, men hvad i alverden laver så store entreprenørmaskiner her på græsplænen næsten foran den sidste erhvervsbygning før bygrænsen? Og hvor fører den hen?

Når vi er færdige, er borgerne velkomne til at besøge arealerne med de nye søer, som forhåbentlig bliver gode rekreative områder.

Jens Christian Masrcussen, projektleder i SAMN Forsyning

Svaret giver Jens Christin Marcussen, projektleder i SAMN Forsyning, der blandt andet håndterer overskydende regnvand i Odder og Horsens Kommuner. Han fortæller, at vejen fører ned til et af fem gamle regnvandsbassiner, som i disse år er ved at blive gjort mere miljøvenlige.

Annonce

Tørre bassiner

- Jeg vil ikke sige, at "opdateringen" af de fem gamle bassiner er en direkte udløber af klimaforandringerne. Nej, når vi udbygger bassinerne, skyldes det lige så meget et ønske om, at de fremover skal rumme vand hele tiden - og ikke kun efter kraftige regnskyl. Når der konstant er vand i bassinerne, kan man nemlig meget nemmere bremse vandets fart, så det ikke løber de forkerte steder hen alt for hurtigt - fordi vand bremser vand, fortæller projektlederen og fortsætter:

- Samtidig bundfælder eventuel forurening i vandet sig nemmere i de våde bassiner, hvor man med teknik og via naturens gang kan fjerne det, før det løber ud i åer og vandløb.

Annonce

Fem steder

Ud over at udbygge et for mange ukendt regnvandsbassin ved Knudsminde, er der allerede blevet ombygget tilsvarende bassiner på Nølevvej og på Rude Havvej, hvor der også er blevet etableret nye. På sigt vil SAMN Forsyning også renovere og udbygge eksisterende bassiner på Løvsangervej og i Saloparken.

Jens Christin Marcussen ved endnu ikke hvornår, men han fortæller, at naboer vil blive orienteret et godt stykke tid før, det omfattende arbejde går i gang.

- Når vi er færdige, er borgerne velkomne til at besøge arealerne med de nye søer, som forhåbentlig bliver gode rekreative områder, siger han.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Tiltalte i sag om millionbedrageri afviser alt: Vi anede ikke, der foregik noget ulovligt, før vi blev anholdt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Gruppen af 80+ eksploderer i Horsens Kommune: Fra 2024 er der brug for et nyt plejehjem hvert år for at sikre en plejebolig til alle, der har behov

Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

AC Horsens

AC Horsens jagter en matchbold: Tre ting gør holdet til favorit på den svære udebane i Nykøbing

Kultur

I gamle dage var der ikke meget at råbe hurra for i Horsens Statsfængsel - dét var der tirsdag

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Horsens

Det skal være slut med graffiti og knuste ruder: Ejer af øjebæ ved Vejlevej har købt øvrige ejere ud for at forskønne skæmmet ejendom

Sport For abonnenter

Kommentar: Mesterskabet er langt væk - derfor er HIC nødt til at fordele lønkronerne anderledes, hvis man vil retur til finalerne

Horsens

Livlig debat om forsvars-forbeholdet: Bliver det dyrere, hvis vi siger ja, og bliver Danmark mere sikkert?

Erhverv

39-årige Iben fra Vejle er blevet slagter i Glud: Uddeler luftede ideen for hende for flere år siden

Topledere mødes i Esbjerg: 10.000 vindmøller skal tidoble kapacitet for havvind i Nordsøen

Brædstrup

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Horsens

Omdiskuteret skulpturallé har fået sit gennembrud, og flere skulpturer er på vej: Formand foreslår, at der rejses et attraktions-skilt ved motorvejen

Annonce