x
Annonce
Horsens

Fem måneder efter åbning: 'Min Købmand' i Nim har fået ny daglig leder

Ann H. Hansen var frem til november butiksassistent hos Min Købmand i Nim. Nu er hun daglig leder. Foto: Morten Pape
Driften af to dagligvarebutikker blev en tand for meget for Allan Kring Bülow, der har overdraget titlen som daglig leder af 'Min Købmand' i Nim til Ann H. Hansen.

Horsens: Det seneste par uger har det været et nyt - og alligevel velkendt - ansigt, der har stået i spidsen for den nye dagligvarebutik i Nim, der åbnede i juni.

Ann H. Hansen, 52, der indtil nu har været butiksassistent, har overtaget roret fra Allan Kring Bülow, som har forladt rollen som daglig leder for at hellige sig sin købmandsbutik i Daugård.

- Allan har været en formidabel leder og har lært mig op i alle funktionerne, der hører med. Han har fra start vist mig tillid og gav mig virkelig modet til at sige ja tak, da salgschefen gav mig tilbuddet, siger Ann H. Hansen.

Siden åbningen har dagligvarebutikken haft en hård start på tilværelsen - de første måneder med en omsætning cirka 30 procent under budget. Den nye butiksleder maner dog til besindighed og vurderer, at en øget tilstedeværelse online og et større vejsalg kan give flere kunder i butikken.

- Det er en opadgående kurve lige nu, men vi skal prøve at få endnu flere ind fra oplandet og vejene mellem Horsens og Silkeborg. Blandt andet har vi fået vores lokale landmænd til at sætte vogne op med store reklamebannere på indfaldsvejene til Nim. Det kan vi mærke, trækker enormt mange til, siger Ann H. Hansen.

Allan Kring Bülow står fortsat med ejerskabet og vil de næste måneder hjælpe til hos Nim-købmanden én gang om ugen.

Annonce
Det er opadgående lige nu, men vi skal prøve at få endnu flere ind fra oplandet og vejene mellem Horsens og Silkeborg. Blandt andet har vi fået vores lokale landmænd til at sætte vogne op med store reklamebannere på indfaldsvejene til Nim. Det kan vi mærke trækker enormt mange til.

Ann H. Hansen, daglig leder, Min Købmand i Nim

Svært at være to steder på én gang

Min Købmand i Nim er ejet af en borgergruppe, der i 2017 indsamlede 2,7 millioner kroner til opførelsen af en ny dagligvarebutik - til en samlet værdi på 5,5 millioner kroner inklusiv lån.

Siden er det dagligvarekæden Dagrofa, der har lejet sig ind i butikken, mens Butikstorv Nim har været bygherre på projektet.

- Det viste sig at være for meget, at Allan både skulle drive forretningen i Daugård og i Nim. Det gik ikke i længden, for folk vil gerne se købmanden i butikken, og det er svært at leve op til, når du skal være to steder, siger formand for Butikstorv Nim, Jens Pedersen.

Formanden fortæller, at han har fuld tillid til, at Ann H. Hansen nok skal formå at vende skuden og skabe travlhed ved kasseapparatet.

- Man skal huske på, at det nok ikke var det mest optimale tidspunkt, vi startede - midt i sommerferien. Lige så vel som folk skal lære, hvad der er på hylderne, tager det også tid for købmanden at finde ud af, hvad kunderne efterspørger, siger Jens Pedersen.

Ud over butikkens ungarbejdere har Min Købmand i Nim tre ansatte på fuld tid. Til februar ansætter man en elev, der skal være med til at fylde hullet efter Allan Kring Bülow.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Hedensted

On the Corner kan ikke få corona-lån: Vi ved ikke, hvornår hjælpepakkerne kommer

Horsens

Peter Sørensen om genåbning efter påske: Alle forældre ved besked på tirsdag klokken 12

Annonce