Annonce
Horsens

Fem måneder efter åbning: 'Min Købmand' i Nim har fået ny daglig leder

Ann H. Hansen var frem til november butiksassistent hos Min Købmand i Nim. Nu er hun daglig leder. Foto: Morten Pape
Driften af to dagligvarebutikker blev en tand for meget for Allan Kring Bülow, der har overdraget titlen som daglig leder af 'Min Købmand' i Nim til Ann H. Hansen.

Horsens: Det seneste par uger har det været et nyt - og alligevel velkendt - ansigt, der har stået i spidsen for den nye dagligvarebutik i Nim, der åbnede i juni.

Ann H. Hansen, 52, der indtil nu har været butiksassistent, har overtaget roret fra Allan Kring Bülow, som har forladt rollen som daglig leder for at hellige sig sin købmandsbutik i Daugård.

- Allan har været en formidabel leder og har lært mig op i alle funktionerne, der hører med. Han har fra start vist mig tillid og gav mig virkelig modet til at sige ja tak, da salgschefen gav mig tilbuddet, siger Ann H. Hansen.

Siden åbningen har dagligvarebutikken haft en hård start på tilværelsen - de første måneder med en omsætning cirka 30 procent under budget. Den nye butiksleder maner dog til besindighed og vurderer, at en øget tilstedeværelse online og et større vejsalg kan give flere kunder i butikken.

- Det er en opadgående kurve lige nu, men vi skal prøve at få endnu flere ind fra oplandet og vejene mellem Horsens og Silkeborg. Blandt andet har vi fået vores lokale landmænd til at sætte vogne op med store reklamebannere på indfaldsvejene til Nim. Det kan vi mærke, trækker enormt mange til, siger Ann H. Hansen.

Allan Kring Bülow står fortsat med ejerskabet og vil de næste måneder hjælpe til hos Nim-købmanden én gang om ugen.

Annonce
Det er opadgående lige nu, men vi skal prøve at få endnu flere ind fra oplandet og vejene mellem Horsens og Silkeborg. Blandt andet har vi fået vores lokale landmænd til at sætte vogne op med store reklamebannere på indfaldsvejene til Nim. Det kan vi mærke trækker enormt mange til.

Ann H. Hansen, daglig leder, Min Købmand i Nim

Svært at være to steder på én gang

Min Købmand i Nim er ejet af en borgergruppe, der i 2017 indsamlede 2,7 millioner kroner til opførelsen af en ny dagligvarebutik - til en samlet værdi på 5,5 millioner kroner inklusiv lån.

Siden er det dagligvarekæden Dagrofa, der har lejet sig ind i butikken, mens Butikstorv Nim har været bygherre på projektet.

- Det viste sig at være for meget, at Allan både skulle drive forretningen i Daugård og i Nim. Det gik ikke i længden, for folk vil gerne se købmanden i butikken, og det er svært at leve op til, når du skal være to steder, siger formand for Butikstorv Nim, Jens Pedersen.

Formanden fortæller, at han har fuld tillid til, at Ann H. Hansen nok skal formå at vende skuden og skabe travlhed ved kasseapparatet.

- Man skal huske på, at det nok ikke var det mest optimale tidspunkt, vi startede - midt i sommerferien. Lige så vel som folk skal lære, hvad der er på hylderne, tager det også tid for købmanden at finde ud af, hvad kunderne efterspørger, siger Jens Pedersen.

Ud over butikkens ungarbejdere har Min Købmand i Nim tre ansatte på fuld tid. Til februar ansætter man en elev, der skal være med til at fylde hullet efter Allan Kring Bülow.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HH Elite

HH fik igen succes med syv mod seks

Leder For abonnenter

Leder: Hvor skal pædagogerne komme fra?

Et vigtigt skridt til en bedre kvalitet i landets daginstitutioner. Sådan beskriver børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil resultatet af den aftale, som regeringen har indgået med støttepartierne fra SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet. Aftalen sikrer 1,6 milliarder kroner ekstra til landets kommunale børnehaver og vuggestuer frem mod 2025. Første del af puljen på 500 millioner kroner er på vej ud i kommunerne om meget kort tid. Pengene er øremærket til mere personale, så "børnene får den opmærksomhed, de har fortjent" som ministeren udtaler i en pressemeddelelse. Og det er mere end blot tomme ord. Kommunerne skal nemlig bevise, at de har brugt pengene på netop mere personale, og samtidig skal kommunerne dokumentere, at de flere voksne i daginstitutionerne ikke må føre til et fald i andelen af uddannede pædagoger. Man kan med andre ord ikke blot bruge pengene på uuddannede pædagogmedhjælpere for at få flest mulige hænder for pengene. De 500 millioner kroner er fordelt efter antallet af børn i 0-5 års alderen. De ekstra millioner betyder dog også, at det bliver lidt dyrere for forældrene at få deres børn passet. Ifølge SF's Jakob Mark bliver det dog ikke et problem, idet han mener, at mange forældre er villige til at betale mere for flere hænder omkring deres børn, hvilket han meget vel kan have ret i. På et budgetborgermøde i Odder i efteråret var der i hvert fald flere forældre, der spurgte, hvorfor kommunen ikke bare satte taksterne op, hvis der manglede penge. Svaret var, at det kan man ikke, fordi kommunerne ifølge loven kun kan sende 25 procent af prisen for en vuggestue- eller børnehaveplads videre til forældrene. Det betyder så, at forældrene nu skal betale lidt ekstra for de millioner, regeringen har fundet til kommunernes daginstitutioner. Spørgsmålet bliver bare, om man kan finde det antal uddannede medarbejdere, der skal til for at leve op til regeringens aftale. Ifølge tal fra pædagogernes fagforening, BUPL, var der i december 2019, hvad der svarer til mindre end 70 fuldtidsledige pædagoger i Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder kommuner tilsammen. Dertil kommer selvfølgelig pædagogiske assistenter. Alene i Horsens regner man med, at der kan ansættes mindst 35 flere voksne allerede i år. I Odder bliver der kun penge til en lille håndfuld, mens Hedensted får råd til cirka det dobbelte. Der skal med andre ord også kigges på, hvor de mange flere hænder skal komme fra.

Annonce