Annonce
Odder

Fem hurtige om kommuneplanen

Bofællesskaber hitter, og en gruppe venner og naboer er snart i mål med at lave Bofællesskabet Kløverbakken i Odder Vest. Når der skal nye boliger i Odder Øst, så skal der også tænkes i grønne fællesskaber, står der i udkastet til en ny kommuneplan. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Hvis du vil se den næste kommuneplan, så skal du finde den på kommunens hjemmeside Odder.dk. I modsætning til tidligere bliver planen ikke trykt på papir, men lagt på nettet, når den sendes ud i høring.

Odder: En kommuneplan beskriver alle kommunens geografiske områder. Det kan for eksempel være hvor der skal bygges nye boliger, hvor skal der være solcelleanlæg og hvor de store butikker må ligge.

Kommuneplanen gælder for 12 år ad gangen, og den skal revideres hvert fjerde år. Det er Odder Kommune i gang med, og borgerne bliver hørt ved to borgermøder samt ved en offentlig høring, der løber frem til 8. september.

1 Store solcelleparker

Kommunen har fået seks konkrete ønsker til solcelleparker. Men ud fra en landskabsanalyse er fem af de seks ønsker valgt fra. Kommunen har kun taget ét af ønskerne med i den kommende plan, nemlig ved Krogstrupvej ved Torrild.

Planen peger på, at det også vil være muligt at lave store solcelleanlæg syd for Hadrup samt øst for Odder by, syd for Rude Havvej. Områderne udgør i alt et areal på 188 hektar.

2 Bevaringsværdige kulturmiljøer

Planen udpeger en række værdifulde kulturmiljøer. I forhold til den gamle kommuneplan pilles fire steder ud: Bjørnkær Voldsted (som er beskyttet via fredning), Nølev og Dyngby skoler, Saksild Badehotel og sommerhuse ved Lyngen i Dyngby samt boligforeningshusene på Rørthvej i Odder.

To nye kulturmiljøer er med, nemlig landsbyen Fillerup og stationsbyen Hundslund.

3 Bæredygtige fællesskaber

Der skal laves nye byområder i den østlige del af Odder, og her har byudviklingen fokus på en eksperimenterende boligform med bæredygtige fællesskaber og en bevidst forbrug af ressourcer. Udtrykket "Økologiens Kvarter" bliver brugt i planen.

Desuden vil kommunen gerne lave byudvikling i Assedrup, hvis en ny planlov gør det muligt. Her er der også tænkt i at lave boliger med fællesskaber.

4 Kattegatforbindelsen

Det er skrevet ind i planen, at kommunalbestyrelsen vil deltage aktivt i forarbejderne til en Kattegatforbindelse og arbejde for, at den får mindst mulig negativ påvirkning på borgere, miljø, natur og landskab.

Desuden skal kommunalbestyrelsen arbejde for, at forbindelsen bliver til størst mulig fordel for borgere og erhvervsliv, at den kollektive trafik styrkes, samt at anlægget bliver mindst muligt.

5 Detailhandel

Kommunen har fået lavet en en detailhandelsanalyse, som slår fast, at online-shopping og nabobyerne er væsentlige konkurrenter for kommunens butikker - og konkurrencen bliver skærpet.

I Odder skal detailhandelen fastholdes i midtbyen, mens der kan laves et lokalcenter med dagligvarehandel på Rådhusgade. Særlig pladskrævende varer skal ligesom nu sælges i Odder Nord.

Embed: Spørg redaktionen om Odder
Annonce
Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Tårnby og København har en bedre natur end Hedensted: Kommunen er i bund på biodiversitet

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Horsens

Kvikt vidne slog alarm - få minutter senere var formodede dieseltyve fanget

Sport

Anne-Marie Rindom vandt 8. sejlads: Hendes værste konkurrent er uden medaljechance

Sport

Efter meget tæt kamp: Anders fra Odder er færdig ved OL

Horsens For abonnenter

Årets højdepunkt venter for Horsens-skib: Halifax-bombefly fra krigen skal op fra havets dyb

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Sport

Mens du sov: Ro-duo vinder OL-bronze og fordobler dansk medaljehøst

Debat

Fusion mellem Det Gule Pakhus og Kulisselageret kan få fatale konsekvenser for brugerne

Odder For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Erhverv

Natklubber gør klar til drinks og dans i september: Øllene flyder dog tidligere på Zwei Grosse Bier Bar

Annonce