Annonce
Odder

Fem hurtige om kommuneplanen

Bofællesskaber hitter, og en gruppe venner og naboer er snart i mål med at lave Bofællesskabet Kløverbakken i Odder Vest. Når der skal nye boliger i Odder Øst, så skal der også tænkes i grønne fællesskaber, står der i udkastet til en ny kommuneplan. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Hvis du vil se den næste kommuneplan, så skal du finde den på kommunens hjemmeside Odder.dk. I modsætning til tidligere bliver planen ikke trykt på papir, men lagt på nettet, når den sendes ud i høring.

Odder: En kommuneplan beskriver alle kommunens geografiske områder. Det kan for eksempel være hvor der skal bygges nye boliger, hvor skal der være solcelleanlæg og hvor de store butikker må ligge.

Kommuneplanen gælder for 12 år ad gangen, og den skal revideres hvert fjerde år. Det er Odder Kommune i gang med, og borgerne bliver hørt ved to borgermøder samt ved en offentlig høring, der løber frem til 8. september.

1 Store solcelleparker

Kommunen har fået seks konkrete ønsker til solcelleparker. Men ud fra en landskabsanalyse er fem af de seks ønsker valgt fra. Kommunen har kun taget ét af ønskerne med i den kommende plan, nemlig ved Krogstrupvej ved Torrild.

Planen peger på, at det også vil være muligt at lave store solcelleanlæg syd for Hadrup samt øst for Odder by, syd for Rude Havvej. Områderne udgør i alt et areal på 188 hektar.

2 Bevaringsværdige kulturmiljøer

Planen udpeger en række værdifulde kulturmiljøer. I forhold til den gamle kommuneplan pilles fire steder ud: Bjørnkær Voldsted (som er beskyttet via fredning), Nølev og Dyngby skoler, Saksild Badehotel og sommerhuse ved Lyngen i Dyngby samt boligforeningshusene på Rørthvej i Odder.

To nye kulturmiljøer er med, nemlig landsbyen Fillerup og stationsbyen Hundslund.

3 Bæredygtige fællesskaber

Der skal laves nye byområder i den østlige del af Odder, og her har byudviklingen fokus på en eksperimenterende boligform med bæredygtige fællesskaber og en bevidst forbrug af ressourcer. Udtrykket "Økologiens Kvarter" bliver brugt i planen.

Desuden vil kommunen gerne lave byudvikling i Assedrup, hvis en ny planlov gør det muligt. Her er der også tænkt i at lave boliger med fællesskaber.

4 Kattegatforbindelsen

Det er skrevet ind i planen, at kommunalbestyrelsen vil deltage aktivt i forarbejderne til en Kattegatforbindelse og arbejde for, at den får mindst mulig negativ påvirkning på borgere, miljø, natur og landskab.

Desuden skal kommunalbestyrelsen arbejde for, at forbindelsen bliver til størst mulig fordel for borgere og erhvervsliv, at den kollektive trafik styrkes, samt at anlægget bliver mindst muligt.

5 Detailhandel

Kommunen har fået lavet en en detailhandelsanalyse, som slår fast, at online-shopping og nabobyerne er væsentlige konkurrenter for kommunens butikker - og konkurrencen bliver skærpet.

I Odder skal detailhandelen fastholdes i midtbyen, mens der kan laves et lokalcenter med dagligvarehandel på Rådhusgade. Særlig pladskrævende varer skal ligesom nu sælges i Odder Nord.

Embed: Spørg redaktionen om Odder
Annonce
Horsens

Tag kandidattesten her

Horsens For abonnenter

Stadeholderne bliver væk fra Horsens: 'Jeg har hørt, at det er helt dødt'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Unge skræmte gæster ved 60 års fødselsdagsfest på sognegård: - De truede med kniv og var iført elefanthuer

Hedensted For abonnenter

Poul spejder efter kloakarbejderne: Spildevands-selskab har brugt alle pengene på nye udstykninger

Sport

HfS sejrede på udebane, da Søren Jochumsen agerede vikar i målet: Holdet er et mulehår fra at indfri sæsonens målsætning

Horsens

Højere vandstand i Bygholm Sø end ved sidste års evakuering: Afspærring måtte skæres op og 4000 liter blev sendt videre i åen - i sekundet

Dall: K er klar til hvad som helst for at vinde borgmesterkæder

Kultur For abonnenter

Sikke et døgn: voldsomt stormvejr, nedbrud på elnettet og eksplosiv gas på afveje

HH Elite

Se videoanalysen og genlæs livebloggen: HH Elite viser klassen og vinder stort i Holstebro

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

Odder

Syv nye padelbaner på vej: Håndboldstjerner med i nyt stort padelcenter

Horsens For abonnenter

Dorthe fik kørt benene over af en lastbil: Jeg kan huske det hele, men angsten fyldte mere end smerten

Horsens

Travl nat i Horsens: 19-årig råbte 'fucking bøsser' og sprang på politibetjent

Annonce