Annonce
forside

Fem har meldt modeshow-fup til politiet

Modeshowet var stort anlagt, men flere føler sig snydt af en af standene. Foto: Hans Jørgensen

Sydøstjyllands Politi går nu i gang med at finde frem til det firma, som flere personer har anmeldt for at trække store beløb på deres betalingskort.

Skanderborg: En håndfuld personer har kontaktet politiet, efter de i sidste uge var med til et stort anlagt modeshow i Fælleden i Skanderborg. Alle fortæller den samme historie.

- Vi har fået en række anmeldelser fra en række forurettede, som har købt varer for et mindre beløb. De foretager handlen med dankort på en terminal, der angiveligt er i stykker. Så de kan ikke se det beløb, der bliver trukket. Og bagefter finder de ud af, at der er trukket et noget større beløb, end der er aftalt, siger politikommissær Torben Rungstrøm-Simonsen.

Han arbejder i afdelingen for økonomisk kriminalitet ved Sydøstjyllands Politi, som vil undersøge sagen.

Ifølge Lokalavisen Skanderborg drejer det sig om svindel for op mod 100.000 kr. mod en række kvinder, som alle har brugt mindre beløb i en outlet-butik.

Torben Rungstrøm-Simonsen bekræfter, at der i et af forholdene er blevet hævet 10.000 kr., men kan ikke sige noget om det samlede beløb.

- Vi er i den indledende fase, og jeg har ikke set anmeldelserne endnu. Vi skal i dialog med de forurettede og efterforske sagen, men jeg kan ikke sige noget om, hvornår vi går i gang, fortæller Torben Rungstrøm-Simonsen.

Modeshowet blev arrangeret af et udenbys firma, og billetterne blev bl.a. annonceret til salg i Lokalavisen Skanderborg for 250 kr. På hjemmesiden Sweetdeal.dk blev der annonceret med billetter til en specialpris på 350 kr. og en normalpris på 1085 kr.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indgreb mod kviklån er helt på sin plads

Kviklån og bettingreklamer ender med jævne mellemrum i både skudlinje og mediemølle i takt med hårrejsende beretninger om især unge, der ender i bundløs spillegæld eller opbygger et rentebjerg af de uoverstigelige. Når jeg har deltaget i diskussioner om det rimelige i de fristende tilbud, har jeg har ofte automatreageret med: "Hold nu op med alle de forbud. Når I er myndige, er I også voksne nok til at tage det ansvar, der følger med." Jeg ser da også par i "Luksusfælden", der er uden for pædagogisk rækkevidde og egentlig bare bekræfter holdningen. Alligevel har jeg flyttet mig lidt, jo mere jeg har læst om det - og tænkt over det. Vi spurgte i søndagsavisen Horsens Folkeblads følgere på Facebook, hvad de synes om netop kviklån. En klar majoritet så gerne et forbud mod ågerrenter - eller i det mindste de reklamer, der nærmest kører i båndsløjfe på reklamefinansierede tv-kanaler. Jeg bed også mærke i forslaget om at indføre privatøkonomi som fast pensum i folkeskolen, fordi unge er for letpåvirkelige og ved for lidt. God idé. Allermest tankevækkende var et indlæg fra en, der netop havde fået en mere nuanceret holdning til sagen og havde rykket sig fra "stop nu med forbud"-standpunktet. Han skrev: "Det er nemt at påstå, at man blot kan lade være, men hvis det er den eneste mulighed, man ser for at betale ens udgifter og få mad på bordet, ser man nok anderledes på det." Vel talt! Man kan sagtens være myndig og ekstremt sårbar på samme tid, og i takt med teknologiske fremskridt er det simpelthen blevet for let at spille sig i livslang gæld eller låne hurtige penge med vanvidsrenter på op til 800 procent om året. Og hvem ved? Måske er man blevet truet til at skaffe kolde kontanter i en rasende fart, fordi man er kommet i lag med tvivlsomme typer. En skræmmende tanke. Når jeg nu har ordet, skal der lyde en tak til dem, der tager sig tid til at bidrage reflekteret til søndagsdebatten i Horsens Folkeblad uge efter uge. Det er værdsat og har i det mindste gjort denne signatur klogere.

Annonce