Annonce
Odder

Fem ansatte blev smittet: Corona ramte seniorhøjskole på et heldigt tidspunkt

Forstanderparret for Rude Strand Højskole, Carsten og Helle Holvad fik corona tæt ind på livet, da Carsten Holvad blev smittet, mens Helle Holvad gik fri. Det har blandt andet betydet efterårsferie hver for sig for parret. Foto: Søren E. Alwan
Forstander Carsten Holvad er glad for, at Rude Strand Højskole allerede havde aflyst bedsteforældrekursus i efterårsferien.

Rude: Held i uheld. Sådan betegner forstander Carsten Holvad det faktum, at Rude Strand Højskole fredag 9. oktober havde besøg af en superspreder, som endte med at smitte fem ansatte på skolen.

Den pågældende fredag i uge 41 var alle kursister taget hjem allerede om morgenen, og det fik skolen til at byde velkommen til en busfuld gæster, som ønskede at lægge vejen forbi højskolen for seniorer. Da dagsgæsterne var taget afsted igen, mødtes skolens ansatte for at ønske hinanden god ferie.

- Og så gik det ellers slag i slag. Lørdag fik vi en opringning fra en af fredagens gæster, som kunne fortælle, at hun i dagene før besøget havde været til linedance med person, som nu var testet positiv for corona. Søndag var hun selv positiv, fortæller forstanderen, der i løbet af weekenden og starten af uge 42 kunne konstatere, at fem ansatte på skolen var blevet smittet. Inklusive ham selv.

Annonce

- Så snart det gik op for os, at vi den pågældende fredag havde haft besøg af en superspreder, satte vi alle sejl ind på at blive gennemtjekket og gå i karantæne. Selv har jeg kun været lettere syg, men det ændrer ikke på, at jeg holder mig langt fra skolen, indtil jeg har været helt symptomfri i mindst 48 timer. Måske vælger jeg at blive hjemme i 24 timer mere – bare for at være på den helt sikre side. Nøjagtig som mine fire smittede kolleger, siger han.

10 afbud

Da der ikke var elever på skolen i sidste uge, har forstanderen haft efterårsferien til at skrive til de 62 kursister, som efter planen skal ankomme mandag 19. oktober. 10 af disse har på grund af situationen valgt at udskyde deres højskoleophold til senere.

Carsten Holvad mener ikke, at han har lært ret meget nyt af smittespredningen på skolen.


Vi er ekstremt påpasselige med at holde afstand og i det hele taget passe på. Derfor aflyste vi også efterårskurset for bedsteforældre og deres børn. Vi var bange for ikke at kunne styre børnene på forsvarlig vis.

Carsten Holvad, forstander Rude Strand Højskole


- Corona-pandemien er en voldsom ting for hele verden, og den her oplevelse viser blot, hvor hurtigt, det kan gå, næsten uanset hvor meget man passer på. Vi har haft kursister siden 3. juli uden et eneste tilfælde - blandt andet fordi vi er meget påpasselige med at overholde alle Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Vores kursister er jo seniorer, som tilhører en af de mest udsatte grupper. Det var da også grunden til, at vi for nogle uger siden aflyste vores børn/bedsteforældre-kursus i efterårsferien, siger han.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten her

Horsens For abonnenter

35-årig udgav sig for at være teenager: - Hun troede, jeg ville have sex, men jeg ville bare have min OCD til at gå væk

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Få et smugkig indenfor i kommende byggeudstilling: Her er hvad familien Danmark ønsker anno 2021

Horsens For abonnenter

Chipning af vildheste ved Nørrestrand kostede et hoppeføl livet

Horsens

Tekniktyv på indbrudsrunde i Brædstrup

Brædstrup

Madhus måtte lukke: Nu åbner Café Banesti

Sonja er en sjælden race i dansk kommunalpolitik: - Man kan underkende det eller bruge det

Erhverv For abonnenter

Sur smiley koster Ølholm-firma 15.000 kroner i bøde: Kunde følte sig vildledt

Horsens

Ekstraordinært mange forsøger at bestille tid til tredje vaccine: 91-årige Arne kan ikke engang blive stillet i kø

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Fisk fra vandløb landet over tjekkes for giftigt fluorstof

Horsens

Gammel højrefløjskending går til valg på grøn omstilling: Ja, jeg er indvandrerkritisk, men det hører til i landspolitik

Horsens For abonnenter

Den ene siger ja, den anden siger nej: Udsigt til 'bambier' og et af Danmarks højeste punkter kan spoleres af skov

Hedensted

Hede-Grillen er uden forpagter: Skal lejes ud igen hurtigst muligt, siger indehaver

Annonce