Annonce
Mad og drikke

Fedtebrød med citronglasur

Fedtebrød med citronglasur. Foto: Skovdalnordic.com

De kommende tre uger skal vi fortsætte med at lave klassisk dansk bagværk efter en afstikker til Chicago i søndags.

Vi begynder med noget utroligt let, velsmagende og sprødt: fedtebrød med citronglasur.

Nu er det helligdag igen på torsdag, så der burde være tid til at mindes sin mormor med en lille småkage på den 40. dag efter påske.

Dej:

1 citron

200 g hvedemel

50 g kokosmel

1/4 tsk. bagepulver

150 g sukker

125 g koldt smør

1 æggehvide

Glasur:

150 g flormelis

1 spsk. kogende vand

1 spsk. citronsaft

Citronskal

Riv citronen og pres saften.

Bland hvedemel, kokosmel, bagepulver, sukker og en teskefuld citronskal i en skål.

Smuldr smør ned i melet.

Ælt dejen sammen med æggehvide.

Form dejen til fire stænger på 25 centimeter og læg dem på en bageplade.

Stil dejen koldt i en time.

Tryk stængerne lidt flade. De skal være fem centimeter brede.

Bag stængerne i en ovn på 200 grader i cirka otte minutter.

Rør flormelis sammen med vand og citronsaft.

Smør kagerne med et lag citronglasur, mens de stadig er varme, og skær dem i stykker.

Drys med revet citronskal.

Fedtebrød med citronglasur. Foto: Skovdalnordic.com
Fedtebrød med citronglasur. Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: I maj kom landet tilbage

Danmark

DMI lover sol og sommer på første officielle sommerdag - men så kommer efterårsvejret

Annonce