Annonce
Sport

Fed alpe-ferie for ultra-løberen

Flere af os tager løbesko og -tøj i feriekufferten. Det gælder blandt andet, når vi rejser til Østrig. Illustration
Gletsjere, bjerge og vand.

Den østrigske helårsdestination Zell am See-Kaprun har det hele, og området tiltrækker samtidig aktive gæster i stort tal.

Området byder på unikke muligheder for vandring, klatring, cykling, sejlsport og golf. Men de seneste år er løb blevet særlig populært, og en række løbearrangementer i Zell am See-Kaprun har nu fået fast plads i arrangementskalenderen.

To gange over Alperne

For udenforstående lyder det vanvittigt, og selv for eksperter lyder det ekstremt.

Men for en lille eksklusiv skare af ultra-løbere er der tale om sæsonens absolutte løbehøjdepunkt - det 110 kilometer lange "Großglockner Ultra Trail"-løb, der i år afvikles den 24. juli.

I løbet af 24 timer skal deltagerne op over Alpekæden to gange, og undervejs forceres omkring 7000 højdemeter, hvilket svarer til 80 procent af Mount Everests højde.

Løbet begynder og slutter i Kaprun, og ruten går op i det højalpine og særdeles kuperede terræn. Sikkerheden prioriteres højt, for ud over praktisk tøj og løbesko skal deltagerne blandt andet medbringe fløjte, tæppe, handsker, pandelampe og førstehjælpsudstyr.

En lidt mindre, men dog stadig ekstrem udfordring finder sted den 25. juli, altså dagen efter "Großglockner Ultra Trail"-løbet. Her afvikles det udfordrende "Glockner-Trail", og det byder på 2.000 højdemeter og en 50 kilometer lang distance. Deltagerne starter i østtirolske Kals og ender i Kaprun, og har man overskud til at nyde turen, passeres hyggelige træhytter, idylliske bjergsøer og sneklædte tinder undervejs.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Håndværk og håndmadder giver smør på brødet: Otte nye regnskaber fra lokale firmaer

Annonce