Annonce
Ikast-Brande

FDF-børn laver hjemme-opgaver og oplever sammenhold på afstand

At lave bål derhjemme har naturligvis været en af FDF-opgaverne. Privatfoto
Hjemme-aktiviteter i FDF er blevet populært. Daglige små opgaver holder børnene i gang.

Nr. Snede: FDF Nørre Snede har ligesom en række andre FDF-kredse sat gang i hjemme-aktiviteter for børnene.

FDF har udviklet et mærke, som børnene kan gøre sig fortjent til at sætte på deres uniform, når landet åbner op igen, og børnene atter kan gå til FDF-møder. Mærket hedder "FDF sammen hver for sig", og børnene optjener det ved at udføre 10 opgaver i løbet af den periode, hvor de ikke kan komme til FDF.

Kredsleder Stine Johansen sender dagligt en opgave til forældrene via en lukket Facebookgruppe, og forældrene kan så hjælpe børnene med at komme i gang med opgaverne. Herefter tager forældrene billeder af børnenes opgaver og sender billederne ind til Facebookgruppen. Alle aldersgrupper kan deltage og også alle de ledere, der har lyst.

- Det virker godt. På den måde kan børnene se, at deres FDF-venner laver det samme, og det giver en følelse af sammenhold, fortæller Pernille Knudsen, en af de forældre, der har haft fornøjelsen af at medvirke til at få opgaverne udført.

Og det fungerer godt, understreger Pernille Knudsen.

- Vores datter Camilla på fem år nyder at se, hvordan hendes FDF-venner løser opgaverne. Savnet til vennerne bliver skiftet ud med spænding til dagens opgave. Og vi som forældre får lidt inspiration til små hyggelige aktiviteter, vi måske ikke selv havde fundet på, siger hun.

- Det er jo noget, der stort set ikke koster penge eller kræver de store forberedelse, så alle kan være med, siger Pernille Knudsen.

Kredsleder Stine Johansen kan fortælle, at de fleste af de 30 børn, der er med i gruppen, deltager.

Nogle af opgaverne har været at tegne en tegning med de ting, man er glad for at lave til FDF, at bage pandekager, skrive sit navn med morsekode, binde et knob (endda et særligt venskabsknob), lave bål og lignende.

Fem-årige Camilla er en af de FDF'ere, der løste opgaven med at vinde et venkabsknob. Foto: Pernille Knudsen
Også tegning har været på programmet i FDFs hjemme-aktiviteter. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Nama Parken har fået låg på toppen

Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce