Annonce
FC Fredericia

FC-slider: Juleferien bliver god med tre point i Hvidovre

Andreas Oggesen og FC Fredericia faldt som hold mod Skive i søndags. En sejr over Hvidovre fredag vasker pletten væk. Foto: Søren Gylling
FC Fredericia har allerede nu hentet flere point i 17 kampe, end klubben gjorde i 19 kampe sidste efterår. Men det bliver en ærgerlig juleferie, hvis den taber den sidste kamp i år, mener midtbanespiller Andreas Oggesen.
Annonce

Fredericia: Det kan blive til en skøn juleferie for FC Fredericias spillere, og det kan blive til en halvtræls juleferie for FC Fredericias spillere.

Det vurderer midtbanespiller Andreas Oggesen inden fredagens kamp mod Hvidovre. Kampen er efterårets sidste.

- Hvis vi vinder, vil vi stå med en god fornemmelse i ferien og starte næste år med visheden om, at vi er med helt fremme. Taber vi, bliver det sådan lidt en forkølet måde at gå ind til ferien på, siger han.

FC Fredericia har klaret sig godt i denne sæson. 32 point er det blevet til i 17 kampe. En markant forbedring i forhold til sidste år, hvor efteråret kastede 29 point af sig i 19 kampe. Hvis FC Fredericia vinder over Hvidovre, vil klubben altså stå med seks point mere, end den gjorde samme tid sidste år.

- Vi har haft en god sæson, og det har vi også ,hvis vi taber i Hvidovre. Men man vil gerne på ferie med en god fornemmelse. Det vil bare være en træls plet på en god halvsæson at tabe to kampe i træk som afslutning, siger Andreas Oggesen.

I søndags tabte FC Fredericia med 2-0 til Skive.

Forventet startopstilling.Bænken: Andreas Raahauge, Lukas Enevoldsen, Nikolaj Kirk, Kristian Kirkegaard, Agon Mucolli, Victor Ezekiel Dawa, Mathias Nygaard.Skader: Nicolaj Ritter og Mathias Johannsen. Karantæne: Ingen.
Annonce

En tilfældig optur

Andreas Oggesen har svært ved at svare på, hvorfor FC Fredericia i denne sæson er så meget stærkere end i sidste sæson.

- Jeg ved det ikke. Det kan være en tilfældighed. Vi har haft tur i den, hvor vi tidligere år havde marginalerne imod os. Vi har fundet den stabilitet, som vi har ledt efter. Vi taber ikke ret mange kampe, siger midtbanespilleren.

Klubben har ramt formen på et uheldigt tidspunkt, for der er kun en oprykker til Superligaen i denne sæson. Havde FC Fredericia været så stærke i sidste sæson, var en playoff-kamp nærmest garanteret.

- Det kan man godt ærgre sig lidt over. Men på den anden side, er det jo ikke noget, vi kan gøre ved. Vi skal bare have skrabet en masse point sammen, og så må vi se, hvor vi er, når sæsonen slutter. De point, vi har nu, kan ingen tage fra os, siger Andreas Oggesen.

Annonce

Et bøvlet sted

Hvidovre er et bøvlet sted at spille for FC Fredericia.

I de seneste ni kampe er det blevet til blot to sejre i Hvidovre, og den seneste findes fire kampe tilbage: I 2010 scorede Mads Agesen og Jude Nworuh målene i en 2-0-sejr.

Andreas Oggesen har som FC Fredericia-spiller været med i en kamp derovre. Den blev tabt 2-0, og undervejs satte Kim Aabech en vanvittig træffer, da han et stykke fra mål og fra en spids vinkel lagde bolden helt op i hjørnet.

- Det er bare sådan noget, der sker i Hvidovre, siger Andreas Oggesen og sukker.

- Det er et irriterende sted at spille, for banen er ikke ret god, og man møder et hold, der gerne vil bruge fysikken og spille med lange bolde. Man ved bare, at det bliver svært, siger Andreas Oggesen.

Opgøret i Hvidovre fløjtes i gang klokken 18.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Annonce