Annonce
FC Fredericia

FC Fredericia tester stor amerikaner i opstarten

Christian Ege Nielsen og FC Fredericia påbegynder mandag træningen frem mod den nye sæson i 1. division. Arkivfoto
FC Fredericia begynder træningen frem mod næste sæson mandag. Og der er tre prøvespillere med - en af dem kan være svaret på klubbens angriberproblem.
Annonce

Fredericia: FC Fredericia kan potentielt have fundet sin store, stærke angriber. Og han kommer fra en uventet kant. Der er tale om den 193 centimeter høje amerikaner Steven Enna, som cheftræner Jonas Dal og assistenttræner Morten Dahm Kjærgaard har fundet på en tur til USA.

Turen er en, som træneren er på sammen hvert år, hvor de underviser amerikanske klubber i deres viden om fodbold.

- Han var til try-out i Atlanta, og vi har både set ham spille og træne. Han er god med hovedet og god til at afslutte, og han scorede i alle de kampe, vi så. Nu skal vi så se, hvordan han fungerer i vores opsætning, siger assistenttræner Morten Dahm Kjærgaard.

Spørgsmålet er, om FC Fredericia her har fundet den store mand i front, som klubben har sukket efter.

- Det er det, vi vil afsøge. Typemæssigt er han den rette. Han er stærk og fylder godt i feltet og er altså en rigtig boksangriber. Og så har han det her amerikanske over sig. Han er en god fyr, som tager ansvar og går forrest. Men vi skal se, hvordan han virker på vores hold, siger Morten Dahm Kjærgaard.

Typemæssigt er han den rette. Han er stærk og fylder godt i feltet og er altså en rigtig boksangriber. Og så har han det her amerikanske over sig. Han er en god fyr, som tager ansvar og går forrest. Men vi skal se, hvordan han virker på vores hold.

Morten Dahm Kjærgaard om amerikansk prøvespiller

Annonce

Tidligere OB-spiller

FC Fredericia får også den tidligere OB-spiller Yao Dieudonne til prøvetræning. Også han er angriber, men han er en helt anden type end Steven Enna. Han er mindre men ganske hurtig. Han kommer fra Elfenbenskysten og har også været udlejet til Vendsyssel en enkelt sæson, men nu står han altså uden kontrakt. Fælles for ham og Steven Anna er, at de begge er 22 år gamle.

- Han er en ganske anden spiller. Han kan bidrage med noget fart og noget dybde i spillet, så han kan også spille på kanten. Han er en ganske interessant spiller at se an, siger Morten Dahm Kjærgaard.

Sidste mand til prøvetræning er en målmand. Han hedder Mathias Rask Thomsen og har hidtil stået for Odder i 2. division. Han er 25 år gammel.

Annonce

Rolig start

Den første uge i en opstart er som regel stille og rolig. FC Fredericias trænerteam har en klar idé om, hvad der skal foregå i de første fem dage.

- Spillerne møder ind, og så skal vi i gang med noget fodboldbevægelse efter pausen. Måske laver vi en enkelt bip-test for at se formen an. Vi kommer til at have et godt fokus på det formmæssige, så vi kan få set alle igennem rent fysisk, siger Morten Dahm Kjærgaard.

- Derudover handler ugen selvfølgelig om at se prøvespillerne an, siger Morten Dahm Kjærgaard.

FC Fredericias første træningskamp ligger fredag den 5. juli og står mod Superligaholdet Hobro. Den spilles i Hobro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Se alle målene: Rekordmål af Kjær og kanonkugle af Therkildsen knækkede Hobro

Horsens

Efterlyst 22-årig fundet i god behold

Danmark

Kæmpe-slagteri klar til at boykotte Kurt Beier ved dom

Annonce