Annonce
FC Fredericia

FC Fredericia-back: Vi skal til Vejle for at vise, vi er en seriøs oprykningskandidat

Nicolaj Ritter i duel mod Næstved. Han skal onsdag aften tilbage til sin tidligere hjemmebane i Vejle, og han glæder sig. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Nicolaj Ritter har en fortid i Vejle Boldklub, og han glæder sig til gensynet med tidligere holdkammerater. Han har en tro på, at lokalopgørets lillebror kan komme hjem med point.
Annonce

Fredericia: Nicolaj Ritter var både ærgerlig og glad den 15. maj 2018.

Ærgerlig fordi han som Vejle Boldklub-spiller måtte kigge på, mens holdkammeraterne vandt 1-0 hjemme over FC Fredericia.

Han sad ude med en fiberskade. Glad fordi, Vejle Boldklub vandt med 1-0 og spillede sig snublende nær en oprykning til Superligaen foran 10.192 tilskuere.

Så mange mennesker kommer der næppe, når Nicolaj Ritter og FC Fredericia onsdag klokken 18.30 atter gæster Nørreskoven. Alligevel ser han frem til kampen - denne gang er han iklædt en FC Fredericia-trøje.

- Der er ikke mange tilbage af dem tilbage, som jeg havde med at gøre i Vejle dengang. Men jeg har gode venner i klubben: Thomas Hagelskjær, Mads Greve, Jacob Schoop, Mads Lauritsen og så videre. Jeg glæder mig til at hilse på dem igen, siger han.

Nicolaj Ritter var på kontrakt i Vejle Boldklub et halvt år fra januar til juli 2018. Men han fik ikke forlænget sin aftale, da klubben rykkede op i Superligaen.

- Selvfølgelig var jeg ærgerlig over det, for jeg ville gerne have set, hvad vi kunne drive det til sammen. Jeg har det godt med alle i Vejle, så jeg er ikke mere tændt end til alle mulige andre kampe. Det endte jo med at blive helt godt for mig, siger Nicolaj Ritter med henvisning til sin kontrakt med FC Fredericia.

Vi tager derop for at vinde. Det kræver, at vi går et gear eller to op i forhold til kampen mod Næstved. De små fejl, der ikke blev straffet af Næstved, vil blive straffet af Vejle.

Nicolaj Ritter, FC Fredericia-back

Annonce

VB har klassespillere

FC Fredericia går ind til opgøret som underdog, og det vil være en overraskelse, hvis klubben formår at tage point på Vejle Stadion, men:

- Vi tager derop for at vinde. Det kræver, at vi går et gear eller to op i forhold til kampen mod Næstved. De små fejl, der ikke blev straffet af Næstved, vil blive straffet af Vejle, siger Nicolaj Ritter.

- Vi har set video med Vejle, og ud fra det tror jeg godt, at vi kan spille lige op med dem. Men de har klassespillere på alle pladser, siger han.

VB har en potent offensiv bestående af Sergiy Gryn, Diego Montiel, Lucas Jensen og Kjartan Finnbogason. Og FC Fredericia stiller tilsyneladende med samme bagkæde som mod Næstved. En, hvor anfører Christian Ege Nielsen må agere stopper, fordi alternativerne er skadet.

- De har de fire spillere, som skaber deres ting offensivt, men det er også umiddelbart dem, der skal gøre det for dem. Vi skal være opmærksomme på omstillingerne, for det er nogle meget hurtige spillere, siger Nicolaj Ritter.

Annonce

Handler om dagsform

At FC Fredericia spiller med en uvant bagkæde, bekymrer ham ikke ret meget.

- Vi er ikke så vant til at spille sammen med hinanden, men det kommer man over ved at kommunikere mere med hinanden, siger han.

Han mener, at kampen er en tidlig test af FC Fredericia. For hvis klubben tager til Vejle og leverer, vil man pludselig skulle tage FC Fredericia seriøst i en oprykningskamp, som ellers nu blot tæller hold som Viborg, Vejle og Vendsyssel.

- Det kommer til at handle om dagsform. Vi vil op og vise, at vi kan være med i toppen, siger Nicolaj Ritter.

Hans kontrakt med FC Fredericia udløber i sommeren 2020.

Forventet startformation

FC Fredericia (4-2-3-1):

Alexander Nybo - Uzo, Erik Nissen, Christian Ege Nielsen, Nicolaj Ritter - Andreas Oggesen, Mathias Gertsen - Anders Holvad, Kristian Kirkegaard, Agon Mucolli - Steven Enna.

Bænken: Andreas Raahauge, Sonni Nattestad, Mathias Nygaard, Victor Ezekiel Dawa, Nikolaj Kirk, Martin Mikkelsen, Rasmus Johanning Møller.

Skader: Dennis Høegh, Mathias Johannsen og Jacob Buus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce