Annonce
Erhverv

Fastliggere i Juelsminde dropper krammerne: - Vi har ikke engang givet albue

Susanne eller Sus og Mogens Toft rykkede basen fra Vamdrup til Juelsminde, da Juelsminde Strand Camping fredag morgen åbnede for første gang i år. Ægteparret er fastliggere på syvende sæson. Med luft mellem vognene, sprit til hænderne og afstand til medcampisterne forestiller de sig ikke, at der bliver problemer med coronasmitte. Foto: Søren E. Alwan
Coranavirussen afholder ikke fastliggere i Juelsminde fra at tage hul på sæsonen. Campisterne holder dog afstand for at minimere risikoen for smitte.
Annonce

Juelsminde: Den aktuelle coronasituation afholder ikke fastliggere på campingpladsen i Juelsminde fra at foretage skiftet fra hus til vogn.

Fredag formiddag, da pladsen er åbnet for ophold, er der ganske vist mennesketomt ved de fleste af de 80 vogne, som er blevet placeret i ugens løb. Men lyden af teltpløkker, der slås i jorden, høres rundt omkring.

Susanne og Mogens Toft fra Vamdrup er i gang. De er kommet til Juelsminde for at blive.

- For os handler det om at komme ud og få noget frisk luft og noget snak, selvom vi så må råbe til hinanden. Vi sørger for at holde afstand og bliver på vores egen grund, siger Susanne Toft.

Et hold nabocampister er også i gang. Normalt ville de to par hilse på hinanden med krammere.

- Det har vi overhovedet ikke gjort i dag. Vi har ikke engang givet albue, siger Susanne Toft og griner.

Campingpladsen er hendes og mandens andet hjem. De har køkken og toilet i egen vogn og føler, at det er forsvarligt at bruge fællesfaciliteter, når de skal i bad.

- Der bliver sprittet af, vi har klude med, og vi skal ikke regulere noget. Når man går ind, skal der bare et kort i, så kommer vandet af sig selv, siger Susanne Toft.

Det er så dejligt at være ude i den friske luft. Det har så meget at sige psykisk. Og når man er ude og holder afstand, så tror jeg ikke, der sker noget. Men det må være op til en selv.

Susanne Toft, campist

Annonce

Nøjes med at stille op

Et andet sted på pladsen er der fastliggere, som har valgt at udskyde deres ophold på pladsen.

- Vejret er godt, så nu får vi stillet op, og så regner vi med, at der går en fjorten dages tid, inden vi begynder at være her. Det kommer til at afhænge af situationen, siger Niels Jørgen Jensen.

Han og hustruen Nete bor i Herning, men er kommet på pladsen igennem flere årtier. Under normale forhold ville de begynde deres sæson i Juelsminde nu.

- Men det er nok lidt mere sikkert at blive hjemme. Vi har ikke lyst til at bruge fællesfaciliteterne, som 100 andre mennesker også bruger. Derhjemme ved vi, hvad vi har gjort rent, siger Nete Jensen.

Et tredje par, John og Susan Kempf fra Vejle, vil være på pladsen i weekenderne, som de plejer.

- Vi føler ikke, vi er mere udsatte, end vi er derhjemme. Det her er også vores hjem. Men vi forsøger at holde afstand og bruger ikke fællesfaciliteterne, siger John Kempf.

Annonce

Mindre aktivitet end normalt

På campingpladsens kontor kan forpagter Ann-Britt Svendgaard konstatere, at der er lidt mere stille end normalt.

Hun fortæller, at der er indløbet afbud fra campister, der skulle komme til påske.

- Men vi har også fået nye bestillinger ind så sent som i dag, siger hun.

Ann-Britt Svendgaard og medforpagteren Jan Mortensen har på sociale medier kunnet læse, at det ikke er alle, der synes, pladsen skal åbne. Makkerparret har dog ikke fået kolde fødder.

- Hvis vi vurderer, vi ikke kan overholde reglerne, så lukker vi. Men jeg tror ikke, det bliver et problem. Vi har taget vores forholdsregler, og vi kan mærke på dem, der kommer her, at de er opmærksomme på at passe på. Det gør, at jeg er tryg ved det, siger Ann-Britt Svendgaard.

Forpagterne har sørget for, at der er håndsprit over alt på pladsen og skilte med anvisninger i forhold til at forebygge coronasmitte.

Campisterne opfordres til at holde afstand til hinanden og bruge egne faciliteter, og fælleskøkkenet er lukket.

- Jeg mener godt, man kan campere uden større bekymring. Man er uden for. Det er en fordel, siger Niels Jørgen Jensen. Han og hustruen Nete har dog valgt at udskyde opholdet på campingpladsen i Juelsminde for at være på den sikre side. Derfor nøjedes de med at stille fortelt op fredag, da pladsen åbnede. Foto: Søren E. Alwan
- Vi har ikke samme aktivitet, som vi normalt har, når bommen går op. Men, jeg tror, det kommer i løbet af dagen, siger forpagter Ann-Britt Svendgaard, Juelsminde Strand Camping, fredag formiddag. Omtrent 80 vogne var kommet på plads, men hvor mange af dem, der bliver benyttet her og nu, har hun ikke overblik over. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Løvbjerg-købmand: Mundbind vil gøre hverdagen mere tryg for personalet og kunderne

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Horsens

Det mener læserne: Øgede krav om mundbind vækker både glæde og vrede

Annonce