Annonce
Kultur

Farverigt gensyn med en gammel kending

Steen Kirkegaard Erichsen har udstillet på gallerier og museer i hele Danmark i løbet af sin karriere, der begyndte med hans debut på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1993. Nu er han tilbage på Brænderigården i Horsens, hvor han udstillede første gang i 2008. PR-foto: Galleri Brænderigården
Steen Kirkegaard Erichsen er tilbage på Brænderigården. Et besøg, der er ventet med spænding på galleriet.

Horsens: Publikum kommer en tur rundt på paletten i både farver og stemninger, når Galleri Brænderigården i Horsens ferniserer sin næste udstilling med en af husets gamle kendinge.

Steen Kirkegaard Erichsen, som indledte sit samarbejde med galleriet i 2008, er tilbage med ny udstilling.

"DNA" er titlen, og udstillingen tager, som kunstneren har for vane, fat i portrætteringen af mennesket i et miks af et kulørt, figurativt formsprog og surreelle elementer.

Brænderigårdens indehaver Jørgen Melstrup siger, at gensynet med Steen Kirkegaard Erichsen er ventet med spænding, for kunstneren har ifølge galleristen et stort og forventningsfuldt publikum i Horsens-området.

Annonce

Verdens puls inspirerer ham

Med "DNA" præsenterer Steen Kirkegaard Erichsen, som har været aktiv på den danske kunstscene siden de tidlige 1990'ere, en stribe helt friske oliemalerier. Overvejende portrætter, der ifølge Jørgen Melstrup har "noget teatralsk eller performativt over sig."

- Steen Kirkegaard Erichesen har malet ansigter, læber, fingre og negle i kraftfulde farver og den ekspressive farvebrug toner atmosfæren i hvert enkelt portræt, hvor karaktererne udspiller menneskelige tilstande og dramaer i en art scenisk rum, vi beskuere kan iagttage og genkende os selv i, lyder det fra galleriet.

Steen Kirkegaard Erichsen lægger heller ikke skjul på, at mennesket og dets foretagsomhed er en stor kilde til inspiration.

- Min kunstneriske drivkraft er verdenen omkring mig, med mennesker og kultur – iagttagelse, fordybelse og det pulserende liv. Her vækkes tanker til live, når iagttagelser stiller spørgsmål til mig selv og gør mig i tvivl. Og i en billedmæssig bearbejdelse folder en stadig større verden sig ud for mig - en verden jeg kan forholde mig til, forklarer han om sin kunst.

Den ny udstilling hos Brænderigården ferniseres 23. maj kl. 11-15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Flere byggepladser udsat for tyverier

Annonce