Annonce
Horsens

Farverige Lise Malinovsky er tilbage hos Franz P

Dette motiv har Lise Malinovsky fundet i Mols Bjerge.

Udstiller frem til 26. januar nye malerier med mennesker og landskaber som motiv.

Horsens: "Nye værker" - I så enkle ord forkynder Galleri Franz Pedersen i Horsens, at der nu hænger Lise Malinovsky-malerier på væggene.

For alt er nyt, fortæller den 61-årige kunstner og peger på to linjer i udstillingen: mennesker og landskaber.

Menneskene har hun hentet fra skitser, udført i Spanien, hvor Lise Malinovsky har hus og værksted (og i øvrigt er nabo til Michael Kvium).

Landskaberne har hun skabt ud af sit hoved. Og når et af dem alligevel træder frem med titlen "Mols Bjerge", skal det ikke tages helt bogstaveligt.

- Det er sådan et bakkelandskab, så jeg tænkte, at det måtte være Mols Bjerge, siger hun.

Lise Malinovsky har givet dette maleri titlen "Langt ude i skoven".

Det her, jeg vil

Lise Malinovsky har i efterhånden mange år været tilknyttet galleriet på Carolinelundsvej, så de faste gæster vil uden vanskeligheder genkende den meget farverige stil, der er hendes.

- Dén stil bliver forhåbentlig aldrig anderledes, erklærer hun om sin kærlighed til de klare farver, der ryger direkte ind på nethinden.

Farverne kendetegner også den opgave, mange husker den københavnske kunstner for lokalt: en ny altertavle til Tyrsted Kirke.

Og selv om dette arbejde ligger et par år tilbage, mindes Lise Malinovsky det tydeligt.

- Det var sjovt og udfordrende, fordi jeg skulle forholde mig til noget helt andet end mit sædvanlige "det er det her, jeg vil".

Til gengæld er den aktuelle udstilling hos Galleri Franz Pedersen netop "det her, jeg vil". Her folder Lise Malinovsky sig ud på helt egne præmisser.

Værkerne kan ses til 26. januar.

Lise Malinovsky har sat titlen "Mens vi venter" på disse to kvinder.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Annonce