Annonce
Kultur

Farverig udstilling i KunstVærket

Maleren Leif Mosevang er stærkt inspireret af sin have i Sondrup.
Odder Kunst har maleren Leif Mosevang på udstillingslisten i denne måned.
Annonce

Odder: Odder Kunst har fredag 19. juni kl. 15 fernisering med en stor og til dels retrospektiv udstilling med værker af maleren Leif Mosevang fra Sondrup.

Leif Mosevang er som kolorist optaget af farverne og deres indbyrdes samspil, og farverne er blevet stærkere med årene. Hans fortid som gartner fornægter sig ikke i den kunstnerhave, han selv har anlagt med træer, græsstier, sommerblomster, stauder og blomstrende buske sat sammen i en symfoni af klangfulde farveakkorder, mørk blåviolet, lys orange, mørk blågrøn, lys gulgrøn, lys rød, koboltgrøn, karminrød, zinnobergrøn, aurora pink, ultramarin violet, lys kraplak og alt det midtimellem.

Olie på lærred er Leif Mosevangs foretrukne "tapet" for sine farverige malerier.

Her i dette lille paradis holdt Mosevang i mange år en udendørs efterårs-udstilling, som trak mange kunst- og haveinteresserede til fra hele landet.

Leif Mosevang er uddannet på Kunsthåndværkerskolen i København 1958-61 og på Statens Kunstakademi i Oslo i 1962-66. Forinden havde han en uddannelse som gartner, og han har med iver og omhu dyrket og plejet sin have i Sondrup Bakker. I 1969 vendte Mosevang tilbage til Danmark.

Annonce

Holder stadig haven

Sammen med sin hustru, tyskfødte Kunigunda, slider Leif Mosevang stadig for at holde haven smuk og velplejet til inspiration. Her finder han struktur, lys og skygge på kryds og tværs med masser af farver.

Leif Mosevang har et utal af udstillinger herhjemme og i udlandet. I Odder har han udstillet flere gange på Odder Museum og i Odder Kunstforening.

Udstillingen i KunstVærket i Vitapark er åbent på fredage, lørdage og søndage mellem kl. 14 og 17 til og med søndag 19. juli. Der er gratis adgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Hedensted

Galleri udstiller samlerobjekter

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce