Annonce
Horsens

Farverig gave til stærk færing

Årets superliga-maleri er skabt i Frank Buchgraitz' karakteristiske univers, og søndag overrakte han værket til Hallur Hansson. Foto: Frank Buchgraitz
Hallur Hansson hædret med årets superliga-maleri. Anførerens styrke, teknik og evne til at score mål inspirerede Frank Buchgraitz.

Horsens: Om det altid er kunst og kreativitet, der diskes op med, når AC Horsens spiller i Superligaen, er der nok delte meninger om.

Men at spillernes indsats kan inspirere andre til netop kunst og kreativitet, fik holdets Hallur Hansson, som har været i AC Horsens siden 2016, bevis for i weekenden.

I søndags holdt klubben sin sæson-afslutningsfest i Håndværkerforeningen i Allégade, og her fik den 28-årige færøske anfører overrakt årets superliga-maleri. Skabt og uddelt af den lokale kunstner og gallerist Frank Buchgraitz.

Annonce

Lang tradition

- Maleriet er inspireret af tre kampe, hvor Hallur optræder og viser sin nærkampsstyrke, sine tekniske kvaliteter og sin evne til at score mål. Tre kampe på stribe, hvor ACH skrev historie med sejre over FCK, FC Midtjylland og Brøndby IF, fortæller Frank Buchgraitz om, hvorfor netop den stærke færing blev motiv på årets maleri.

Med uddelingen i søndags holdt han liv i en 15 år lang tradition for at hædre nogle af de bedste Horsens-spillere med et stykke kunst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet bekræfter: 20-årigt voldsoffer er afgået ved døden

Horsens

Se video: Mindst syv betjente til stede ved retten, da sigtet i Nørretorv-sagen blev fremstillet

Horsens

Mandagens coronatal: God grund til glæde i Horsens - men flere sogne i oplandet har høje smittetal

Annonce