Annonce
Horsens

Farver på betonen

Mille Kalsmose-Hjelmborg, kunstner med rødder i Horsens, er kvinden bag en spektakulær udsmykning, som fredag afsløres på Copenhagen Business School.
 
Skolens Institut for Ledelse, Politik og Filosofi har bedt Mille Kalsmose-Hjelmborg sætte farver på en ellers meget betongrå bygning.
 
Det er blevet til projektet ,,Planes of Thought", der indeholder udsmykning af elevatorer, tre m høje ansigtsportrætter, mandshøje søjler i plexiglas og instituttets helt eget ,,boghjul".
 
Fra skolen er der stor begejstring over samarbejdet med Mille Kalsmose-Hjelmborg. Hun har, siges det, ikke blot skabt en udsmykning; hun har også formået at udfordre vante tankegange og at indfange de værdier, der gælder på stedet.
 
,,Det er lykkedes at integrere kunsten i vores arbejdsliv på en ny, udfordrende måde, som også udtrykker noget om, hvad der er på spil i netop vores virkelighed," siges det i kataloget, der følger receptionen fredag på vej.
 
Mille Kalsmose-Hjelmborg voksede op i Horsens. Siden har hun uddannet sig i Barcelona og New York, ligesom hun har udstillet både herhjemme og i udlandet.
 
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce